Virksomhedsoplysninger

OBS: Frø købt hos Tomatdatabasen er alene beregnet til private formål,pryd- og hobbybrug som et samlingsobjekt og er ikke beregnet til erhvervsmæssige formål, og ej heller til videresalg, i nogen form. Al information om dyrkning, smag, brug eller forarbejdning og opbevaring, er udtryk for vores egne erfaringer og alene til orientering. 

Tomatdatabasen.dk ejes og drives af Tina Laugesen, fra adressen: Solbakken 1, 3230 Græsted. Tlf: 50502019. Email : Tomatdatabasen@tomatdatabasen.dk. Pr. 1/4.2020 er vores CVR: 27008925.
Tomatdatabasen.dk er en online web-shop, der har åbent for bestilling døgnet rundt. Firmaet er et start-up, der beskæftiger sig med salg af frø, planter samt haverelaterede redskaber og produkter, til privat personer og privat brug.

Hjemmesiden, samt salg og aftale på eller via web-shoppen, indgås på dansk.

 

For frø købt hos Tomatdatabasen.dk, gælder følgende:

For Tomat- og chilifrø gælder:
Der gives IKKE spire garanti på frøene. Alle tomat frøsorter spiretestes løbende og frøposerne indeholder information om hvornår sorten er spiretestet, samt dato for pakning. Vi sælger kun frø af sorter, som hos os, ved testspiring, er spiret med =>80%, inden for en periode på højst to uger for tomatfrø og 4-6 uger for chilifrø. De sorter som ikke spirer tilfredsstillende kommer slet ikke til salg i web-shoppen. Bemærk, at sorter spirer forskelligt og at spiringsevnen kan variere fra sort til sort. Der kan ikke forventes en spireprocent på 100%, selv ikke ved nyindkøbte frø fra professionelle frøfirmaer. Oplever du at der er nogen sorter som ikke spirer, så kontakt os med detaljeret informationer om hvordan du har sået, hvornår mv. og vil vil gøre hvad vi kan for at finde en løsning.

Vi arbejder så bæredygtigt som muligt, men har ingen mærkning på vores frø. Vores have og drivhus dyrkes som en bi- og insektvenlig have. Det betyder at insekter har fri adgang til planterne, hvorved der kan opstår krydsbestøvning. Det sker af og til, og det er en risiko forbundet med den måde vi dyrker på, og en risiko som vores kunder accepterer ved afgivelse af ordre. Det er en risiko du accepterer, når du køber frø hos Tomatdatabasen.dk

Alle tomatfrø er fermenteret før tørring og pakning, med mindre andet er angivet. Frø er alle fra tomatsorter der er dyrket i Danmark, under danske forhold på friland,  i uopvarmet drivhus og vindueskarm. Vi benytter os af biologiske bekæmpelse og dyrker uden brug af gift. Alle processer foregår manuelt, fra såning til plukning, fermentering, tørring. pakning og forsendelse. Vi er meget omhyggelige med at holde sorterne adskilt, dog kan vi ikke afvise, at du af og til kan opleve, at et frø fra en anden sort, dukker op. Det er en risiko, som du accepterer når du køber frø hos Tomamtdatabasen.dk

For Frø og produkter fra Buzzy Seeds & HortiTops gælder:
Producenten står indenfor sorten samt spireevne. Lever produktet ikke op til forventningerne, så kontakt os med detaljeret information om hvordan du har sået, hvornår og hvordan, og vi vil gøre hvad vi kan for at finde en løsning.
Frø fra Buzzy Seeds/HortiTops er ikke spiretestet fra os, og leveres fra vores leverandør i forseglet emballage. Information om sorten samt vejledning omkring dyrkning, fremgår af emballagen.

Bemærk at alle foto på webshoppen er taget af os, med mindre andet er angivet. Foto er vejledende og de sorter du dyrker, kan se anderledes ud.  Vi gør os umage med at online-kataloget og vores hjemmeside er opdateret. Dog er det muligt at de tilbudte oplysninger er ufuldstændige, kan være fejlbehæftede, der er trykfejl eller ikke er opdateret, og tager forbehold herfor.

Med hensyn til plantesundhed er der den 14. december 2019 kommet nye regler, som er opdateret maj 2020. Tomatdatabasen.dk følger retningslininer og lovgivning på området, og hvor der er særlige regler for internetbutikker.

Priser og betaling

Priser, sortiment og pakning
Vi forbeholder os ret til uden varsel at ændre prisen, samt sortiment, antal af frø i pakkerne osv. Priserne og antal af frø, står anført ved hver enkelt vare. Alle priser på hjemmesiden er i danske kroner (DKK). Pr. 1.4.2020 er alle beløb inkl. moms.
Når du vælger at gennemføre dit køb hos os, skal du tilkendegive at du har læst og at du accepterer vores handelsbetingelser, herunder at frø ikke tages retur og at har læst de vilkår der er gældende når du køber frø hos os. Du skal endvidere bekræfte, at din ordre herunder også dine kontaktoplysninger er korrekte.
Har du nogen spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os på tomatdatabasen@tomatdatabasen.dk
Bemærk: Hvis ikke andet er angivet, gælder købeloven.
Vi tager forbehold for trykfejl, og udgået varer.
Vi forbeholder os ret til, til enhver tid at ændre priser, betingelser og levering, uden forudgående varsel.
Det er de oplysninger der til enhver tid fremgår af web-shoppen, som er gældende.
Det er de priser som der er gældende på købstidspunktet på web-shoppen, som er gældende.

 

Betaling
Tomatdatabasen.dk modtager betaling fra kunder via kontooverførsel (kun Danmark) eller via Mastercard/VISA/VISA Dankort.  Kontooplysninger er anført på ordrebekræftelsen. Vælger du at betale via kontooverførsel, er du ikke beskyttet af indsigelsesordningen. Betaling af ordre, skal være registreret hos os, senest inden 3 hverdage, efter ordren er angivet. Når vi modtager din ordre, vil vi bestræbe os på at påbegynde levering til dig med det samme.

OBS! Det er ikke længere muligt at betale ved bankoverførsel, for ordre udenfor Danmark

Vigtigt : Hvis du betaler ved bankoverførsel, skal du sørge for at alle bankomkostninger, både i egen bank som i modtages bank afholdes, dvs. betales fuldt og helt af dig, således at vi, Tomatdatabasen.dk, modtager det korrekte og præcise beløb for det købte. Evt. omkostninger ved bankoverførsel og evt. vekselgebyr påhviler køber. Bemærk at hvis du vælger bankoverførsel som betalingsform, vil vi påbegynde levering, når betalingen er modtaget og registreret.

Overførsel af penge mellem EU-lande kan foretages via en EU standard betaling, dette skal iflg.  et EU regulativ ske til samme gebyr som en indenlandsk bankoverførsel. Man skal dog være opmærksom på at betalingen skal overholde nogle bestemte formkrav. Kontakt din bank for nærmere information, henvis eventuelt til regulation Nr. 2560/2001.

 

Visa Dankort
Pr. 1.1.2018 har EU vedtaget en lov der ikke tillader butikker at pålægge kunden gebyrer ved betaling med kort, gebyr afholdes af Tomatdatabasen.dk.

Ved betaling med Visa Dankort foregår det på en sikker måde i et ekstra vindue så vær sikker på at din browser tillader pop up vinduer. Sikkerheden garanteres af firmaet ScanPay & Clearhaus.com

Internationale Betalingskort
Pr. 1.1.2018 har EU vedtaget en lov der ikke tillader butikker at pålægge kunden gebyrer ved betaling med kort – gebyr afholdes af Tomatdatabasen.dk. Vi opfordrer dog vores kunder til så vidt muligt at betale med dansk udstedte kort, da gebyrerne på udenlandske kort er ekstrem høje.

Ved betaling med Internationale betalingskort foregår det på en sikker måde i et ekstra vindue så vær sikker på at din browser tillader pop-up vinduer. Sikkerheden garanteres af firmaet ScanPay & Clearhaus.com

 

Vigtigt

Når du tjekker ud skal du acceptere vores handelsbetingelser (disse) det er DIT ansvar at kontrollere at ordren er korrekt. Ved at acceptere betingelserne bekræfter du at have læst betingelserne og at ordren er i overensstemmelse med det ønskede.

Modtager du ikke din ordre, og skyldes dette at du har opgivet forkert adresse ved ordreafgivelse, er der alene kundens ansvar, og købet refunderes ikke. Det samme gælder, hvis din ordre returneres til os, og årsagen er at du har opgivet forkert adresse, eller du ikke har afhentet pakken, inden tidsfristen. Vi gensender gerne, på kundens regning.


Forsendelse/Levering
Tomatdatabasen.dk leverer varer til Danmark (eksklusiv Grønland og Færøerne) og lande inden for EU.
Du kan vælge at afhente dine varer på vores adresse ved forudgående aftale.
Planter skal altid afhentes på vores adresse i Græsted, eller leveres af os personligt, til din adresse, efter aftale.
Nyttedyr fremsendes via vores leverandør, direkte til din adresse, og fremsendes med den forsendelsestype der er angivet ud for varen. Nyttedyr og planter sælges & leveres kun til adresser i Danmark (eksklusiv Grønland og Færøerne) .
Du skal være 18 år eller over for at købe nyttedyr hos os.

Vælger du at få sendt dine varer, gælder nedenstående betingelser.
Tomatdatabasen.dk bestræber os på at pakke varerne inden for 1-3 hverdage (undtagen i ferieperioder). Kan vi ikke overholde dette, vil du blive kontaktet skriftligt. Når pakken er indleveret til pakkeshop, er det herefter den valgte leverandør som pt. er  GLS eller Post Nord leveringstider der er gældende. Henter du ikke din pakke i pakkepost eller butik, og returneres den til os, er det dig, der skal afholde udgiften til returforsendelse. Der kan i særlige tilfælde indgås aftale om anden leverandør til forsendelse. Bemærk at pakken sendes fra Tina Laugesen/Tomatdatabasen.dk.

Forsendelse og leveringsomkostningerne vil fremgå ved checkud, når postnummer indtastes.

Leveringstiden for nyttedyr er mellem 1-5 hverdage efter ordren er registreret som gennemført, hos os. I forbindelse med helligdage mv. kan der være forlænget leveringstid.

Når du afgiver bestilling, kan du vælge at være gæst eller oprette dig som kunde i vores system. Vælger du at oprette dig som kunde, vil du blive oprettet i vores system og du har dermed adgang til din ordre på vores side. På ordrebekræftelsen fremgår de oplysninger, du skal bruge for at logge ind.

Gældende for alle:
Der sendes kun til private adresser i Danmark (eks. Grønland og Færøerne), og ikke til postbokse. Vi sender kun til private kunder der er bosiddende i Danmark, eller et andet EU land.

For kunder i Danmark (eks. Grønland og Færøerne):
Breve fremsendes som almindelige post, leveret i din postkasse. Den aktuelle leveringstid fremgår af Post Nords hjemmeside. Bemærk at leveringstiden kan variere ganske meget, og være optil 14 dage undervejs.

Ønsker du en hurtigere levering, kan du vælge at få sendt som pakke. Pakkepost der sendes med GLS/Bring, kan sædvanligvis være fremme hos modtagere i Danmark inden for 2-3 hverdage.

Pakkepost kan vælges med og uden omdeling på privatadresse og kan afhentes i den pakkeshop, som kunden har anført under feltet “bemærkninger”. Har kunden ikke angivet et specifikt udleveringssted, så vælger vi det udleveringssted, som foreslås hos udbyder.

Priserne for forsendelse fremgår af bestillingssiden.

Du kan ligeledes vælge, at afhente varerne hos os, efter aftale.

Fortrydelsesret

Bemærk: Frø tages IKKE retur, medmindre der er indgået særskilt aftale herom. Dette accepterer du ved gennemførsel af ordren. I alle tilfælde, bortfalder fortrydelsesretten, hvis frøposerne er blevet åbnet eller emballagen er blevet brudt. Når du handler hos Tomatdatabasen.dk, har du som forbruger, en fortrydelsesret på 14 dage.
Fortrydelsesfristen beregnes fra den dag, du har modtaget eller afhentet din vare og 14 dage frem. Det betyder, at fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag, du har modtaget varen. Med andre ord, vil du fortryde dit køb, så har du 14 dage fra modtagelsen, til at meddele os det. Du kan sende os besked til vores e-mail adresse : Lars@tomatdatabasen.dk, eller benytte formularen, som er angivet nederst i handelsbetingelserne. Transportomkostninger der er forbundet med varens tilbagesendes til Tomatdatabasen.dk, afholdes alene af dig, som kunde. Du skal returnere varen inden 14 dage. Når vi modtager varen, eller modtager dokumentation for at varen er afsendt til os, får du det beløb du har indbetalt retur, og på samme måde, som du betalte.
Produkter som er fremstillet efter kundens ønske, kan IKKE returneres.
Bemærk: Du kan ikke fortryde købet ved at nægte at modtage varen, uden du forinden har meddelt det skriftligt til Tomatdatabasen.dk.
Køb kan endvidere fortrydes INDTIL vi har afsendt varen, såfremt vi forinden har modtaget henvendelse fra dig via mail på tomatdatabasen@tomatdatabasen.dk
Er der fejl i leveringen eller andet, så kontakt os omgående, for en løsning.

Vi gør opmærksom på, at fortrydelsesretten på levende nyttedyr (rovmider, snyltehvepse, nematoder etc.) kan være svær at gøre gældende, da en returnering i praksis kan medføre, at nyttedyrene vil omkomme i forbindelse med returneringen og dermed ikke kan anses for at være tilbageleveret i væsentlig samme stand og mængde.

Husk derfor at kontrollere postkassen, mail og sms der angiver leveringstidspunkt eller levering,  dagligt efter bestilling, og sæt nyttedyrene ud på planterne med det samme efter modtagelse (ofte vil du modtage produkterne med posten dagen efter bestilling, men i forbindelse med weekender, helligdage eller mangel på varer kan der gå 1-5 arbejdsdage).

Der gives IKKE spire garanti på frøene. Alle tomat frøsorter spiretestes løbende og frøposerne indeholder information om hvornår sorten er spiretestet, samt dato for pakning. Vi sælger kun tomatfrø af sorter, som hos os, ved testspiring, er spiret med =>80%, inden for en periode på højst to uger for tomatfrø og 4-6 uger for chilifrø.

Vi arbejder så bæredygtigt som muligt, men har ingen mærkning på vores frø. Vores have og drivhus dyrkes som en bi- og insektvenlig have. Det betyder at insekter har fri adgang til planterne, hvorved der kan opstår krydsbestøvning. Det sker af og til, og det er en risiko forbundet med den måde vi dyrker på, og en risiko som vores kunder accepterer ved afgivelse af ordre. Det er en risiko du accepterer, når du køber frø hos Tomatdatabasen.dk

Alle tomatfrø er fermenteret før tørring og pakning, med mindre andet er angivet. Frø er alle fra tomatsorter der er dyrket i Danmark, på friland, i uopvarmet drivhus og vindueskarm. Vi benytter os af biologiske bekæmpelse og dyrker uden brug af gift. Alle processer foregår manuelt, fra plukning, fermentering, tørring. pakning og forsendelse. Vi er meget omhyggelige med at holde sorterne adskilt, dog kan vi ikke afvise, at du af og til kan opleve, at et frø fra en anden sort, dukker op. Det er en risiko, som du accepterer når du køber frø hos Tomamtdatabasen.dk

Bemærk at alle foto på webshoppen er taget af os, med mindre andet er angivet og at foto er vejledende og de sorter du dyrker, kan se anderledes ud.  Vi gør os umage med at online-kataloget og vores hjemmeside er opdateret. Dog er det muligt at de tilbudte oplysninger er ufuldstændige, kan være fejlbehæftede, der er trykfejl eller ikke er opdateret, og tager forbehold herfor.
Det er på ingen måde tilladt at kopiere, ændre eller på anden vis bruge foto eller tekst på vores hjemmeside/webshop, helt eller delvist – dette er underlagt lov om copyright.

Vi gør opmærksom på, at fortrydelsesretten på levende nyttedyr (rovmider, snyltehvepse, nematoder etc.) kan være svær at gøre gældende, da en returnering i praksis kan medføre, at nyttedyrene vil omkomme i forbindelse med returneringen og dermed ikke kan anses for at være tilbageleveret i væsentlig samme stand og mængde. Det samme gør sig gældende for planter.

Tomatdatabasen.dk er ikke og kan ikke gøres eller holdes ansvarlig for manglende spiring, problemer der opstår hos planterne hos kunden, og kan ej holdes ansvarlig for følgeskader, forkert anvendelse af produkter og andre ikke forudsigelige og udefra kommende faktorer. Kommer en erstatning på tale, ville denne aldrig kunne overstige et produkts pris ekskl. moms og levering.

Returnering

Ønsker du at fortryde dit køb, har du 14 dage til at sende varen tilbage til os. Forsendelsesomkostningerne afholdes alene af dig, ligesom du hæfter for mangler og skader under transporten.

Varens stand, ved returnering
Du hæfter kun for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på. Med andre ord – du kan prøve varen på samme måde, som hvis du prøvede den i en fysisk butik.
Hvis varen er prøvet udover, hvad der er beskrevet ovenfor, betragter vi den som brugt, hvilket betyder, at du ved fortrydelse af købet kun får en del eller intet af købsbeløbet retur, afhængig af varens handelsmæssige værdi.
For at modtage hele købsbeløbet retur må du altså gøre det samme, som man kan i en fysisk butik. Du må afprøve varen, men ikke tage den i egentlig brug.
Varen skal returneres i den originale emballage.

Tilbagebetaling
Hvis du fortryder dit køb, får du dine penge tilbage. Hvis varen er værdiforringet, fratrækker vi det beløb, du hæfter for.
Vi refunderer alle betalinger modtaget fra dig (dog ikke returneringsomkostninger, senest 14 dage fra den dag, hvor vi har modtaget din besked om, at du vil fortryde aftalen. Tilbagebetaling vil foregå, på samme måde som måden der er betalt, med mindre der indgås skriftlig aftale om andet. Vi kan tilbageholde betalingen indtil vi har modtaget varen, med mindre du sender os dokumentation for at have returneret den til os.
Varen sendes til: Tomatdatabasen.dk, Tina og Lars Laugesen, Solbakken 1, 3230 Græsted, Danmark.
Vi modtager kun pakker, som sendes direkte til adressen. Vi modtager ikke pakker på efterkrav.

Reklamationsret
Når du handler hos os som forbruger, gælder købelovens regler for varekøb.
Det betyder, at du har reklamationsret i 24 måneder. Kontakt os inden du sender varen.
Hvis din reklamation er berettiget, betyder det, at du enten kan få varen repareret, ombyttet, pengene tilbage eller et afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation.
Du skal reklamere inden for ”rimelig tid” efter, at du har opdaget fejlen. Hvis du reklamerer inden for to måneder efter, at fejlen er opdaget, vil reklamationen altid være rettidig. Er reklamationen berettiget, refunderer vi dine (rimelige) fragtomkostninger. Varen skal altid sendes tilbage i forsvarlig emballage. Husk også at få en kvittering for afsendelse, så vi kan tilbagebetale dine fragtomkostninger.

Hvis reklamationen er berettiget, vil vi hos Tomatdatabasen.dk enten
1. Udbedre fejl, mangel eller
2. Ombytte produktet eller
3. Hvis 1. eller 2. ikke kan lade sig gøre tilbagebetaler Tomatdatabasen.dk købsprisen.

Evt. reklamation på nyttedyr skal ske senest dagen efter modtagelse og kan foregå pr. e-mail til tina@tomatdatabasen.dk.
Ved reklamation skal faktura – eller ordrenummer opgives.
Varen sendes til: Tomatdatabasen.dk, Tina og Lars Laugesen, Solbakken 1, 3230 Græsted, Danmark.
Vi modtager kun pakker, som sendes direkte til adressen.
Når du returnerer varen, bedes du vedlægge en detaljeret beskrivelse af problemet.
Husk, at reklamationsretten ikke omfatter frø & planter.


Fortrolighedspolitik
Tomatdatabasen.dk værner om de informationer som du som kunde afgiver til os og disse bliver på ingen måde solgt videre til nogen tredjepart, under nogen omstændigheder.

Persondatapolitik

Vi har brug for følgende oplysninger, når du handler hos os:
Navn, adresse, tlf.nr. og mailadresse.
Vi registrerer og videregiver de personoplysninger, som er nødvendige for at kunne levere varen til dig.
Hvis du tilmelder dig nyhedsbrevene, skal vi bruge din e-mail adresse for at kunne sende dig det elektroniske nyhedsbrev. Denne adresse videregives og sælges heller ikke til andre. Du kan til enhver tid få slettet dine oplysninger fra nyhedsbrevlisten.
Personoplysningerne registreres hos Tomatdatabasen.dk ved Tina og Lars Laugesen. Dine data opbevares i 5 år, hvorefter de slettes.
Vi samarbejder herudover med en række andre virksomheder, som opbevarer og behandler data. Virksomhederne behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke bruge dem til egne formål.
Vi samarbejder kun med databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.
Den dataansvarlige på Tomatdatabasen.dk er Lars Laugesen
Du har ret til at få oplyst, hvilke oplysninger vi behandler om dig.
Hvis du mener, at oplysningerne er unøjagtige, har du ret til at få dem rettet. I nogle tilfælde har vi pligt til at slette dine persondata, hvis du beder om det. Det kan f.eks. være hvis dine data ikke længere er nødvendige i forhold til det formål, som vi skulle bruge dem til. Du kan også kontakte os, hvis du mener, at dine persondata bliver behandlet i strid med lovgivningen. Du kan skrive til os på: lars@tomatdatabasen.dk

Klageadgang
Hvis du som forbruger vil klage over dit køb, skal du omgående kontakte Tina og Lars Laugesen. Vil vil altid forsøge at finde en løsning. Såfremt dette ikke er muligt, kan du fremsende din klage til

Center for Klageløsning
Nævnenes Hus
Toldboden 2
8800 Viborg
www.naevneneshus.dk

Har du bopæl i et andet EU-land end Danmark, kan du klage til EU-Kommissionens online klageportal her – http://ec.europa.eu/odr

Ved indgivelse af klage skal du angive vores Email : info@tomatdatabasen.dk

 

Kontakt

Ved spørgsmål, kommentarer eller klage kontakt os via E-mail på
tomatdatabasen@tomatdatabasen.dk

 

Ændringer

Handelsbetingelserne er gældende fra 25.1.2020, og er sidst opdateret 1.02.2023

 

 

Standardfortrydelsesformular

 

 

Formular

(Denne formular udfyldes og returneres kun, hvis fortrydelsesretten gøres gældende)

Til:

Tomatdatabasen.dk
co/ Tina og Lars Laugesen
Solbakken 1
3230 Græsted
Danmark
E-mail: Tina@tomatdatabasen.dk

Jeg meddeler herved, at jeg ønsker at gøre fortrydelsesretten gældende i forbindelse med min købsaftale om følgende varer/tjenesteydelser:

__________________________________________________________________________________

Bestilt den: _______________________________ Modtaget den: _______________________________

Forbrugerens navn: ______________________________________________________________________

Forbrugerens adresse: ___________________________________________________________________

Forbrugerens underskrift: _________________________________________ Dato: _________________

(kun hvis formularens indhold meddeles på papir)