Det kan du så og forspire i maj

Grøntsager og krydderurter du kan forspire eller så i maj

Det kan du så i maj i vindueskarm og på friland |Tomatdb.dk

Maj er en fantastisk skøn forårsmåned, hvor haven summer af liv,og mulighederne for at så og forspire er nærmest uendelige.

I denne skønne tid, hvor jorden er ved at være godt lun, er der en bred vifte at grøntsager og krydderurter du kan vælge imellem.

En del af de sorter som du kunne så og forspire i april, kan du stadig nå at få i jorden her i maj.

Du kan stadig forspire tomater  – og nu hvor dagene er så lange, behøver du ikke længere vækstlys. Du kan med fordel vælge de sorter som er tidlige, og/eller giver små tomater. Også mange dwarf og micro sorter vil du kunne vælge.

Her finder du alt hvad du skal bruge til at forspire tomater og andre skønne grøntsager og krydderurter

Det er et væld af andre og skønne afgrøder du vælge f.eks. Bladbede, Bønner, Græskar, Gulerødder, Julesalat, Kål, Salat og mange mange flere – lad dig inspirere herunder

– og mange, mange flere.

Bladgrøntsager

  1. Salat
  2. Rød havesyre, som måske også er i kategorien krydderurt
  3. Spinat

 Holder du af de alsidige, smukke kål, med brede anvendelsesmuligheder, kan du f.eks. vælge

Også

Rodfrugter

kan såes i april f.eks.

  1. Gulerødder

– og i alle mulige spændende farver,  former og størrelser

Andre spændende og lækre grøntsager du kan så i maj

Og der er endnu flere skønne ting du kan forspire/så – blandt andet
 Agurker, squash, græskar og kalabas, okra, bønner, radiser, stevia-sukkerplante, og en masse skønne krydderurter heriblandt basilikum.

Har du drivhus, orangeri, udestue eller et andet sted hvor der er plads til at dyrke lidt mere eksotiske og varmeelskende afgrøder, kan det være at du har lyst til at dyrke f.eks. den anderledes Stangbønne “Black Seeded”.

Brug såkalenderen – se hvad du kan dyrke året rundt

For at gøre det lettere for dig, at finde ud af hvad du kan dyrke og hvornår, kan du nu på shoppen, under grøntsagsfrø, vælge den måned, der er aktuel for dig, og se de sorter der kan såes/forspires netop nu. 

Her får du en samlet oversigt hvilke sorter vi har på webshoppen, som du kan så og forspire i maj

Vi håber, det kan give inspiration, overblik og hjælpe til at planlægge årets gang i haven.

Er der sorter du savner i vores webshop, så skriv endelig til os, så vi kan få det skrevet på listen, til næste gang vi bestiller frø.

Klik her for at se hvad du kan så og forspire de næste to måneder

Juni
Juli

SE OGSÅ DISSE INDLÆG

Capsicum frutescens |chilifrø|Køb dine chilifrø hos Tomatdatabasen.dk

Capsicum frutescens

Iflg. litteraturen bliver chilier inddelt i forskellige grupper. Hver gruppe har sine karakteristika, blandt andet størrelse, varme/styrke og farve på blomsterne. Herunder får du et hurtigt overblik over Capsicum frutescens. Klik på navnene  for at læse om de øvrige...

Forspiring: Uden jord, med vat & zip-pose

I efteråret 2020 hvor vi skulle igang med at testspire alle vores frø, var tanken at vi ville bruge vores minidrivhus med grobrikker. Det viste sig imidlertid, at grobrikkerne var udgået der hvor vi tidligere havde købt dem, og dem vi fandt til salg på nettet, ville...
Forspiringsguide til tomatplanter | hos Tomatdatabasen.dk

Forspiring af tomater

Tag det bare med ro Når vi har sådan nogle flotte dage, hvor solen er fremme på en skyfri himmel og temperaturen sniger sig op i nærheden af to cifre, kan man godt mærke det begynder at klø ekstra meget i fingrene efter at komme igang med at forspire tomater. Jeg er...

Materiale valg – rude/vinduer

Materiale valg - rude/vinduer Sædvanligvis består et stort areal af drivhuset, af ruder - det kan være små, der sættes sammen med clips, det kan være hele lange baner eller noget helt andet. Her skal du ofte beslutte dig, om du vil have glas, plastic, polycarbonat...
Få hjælp til udvælgelse af tomatsorter

Er du ny tomatdyrker?

Det kan være ret overvældende og uoverskueligt, at finde ud af, hvilke sorter man skal dyrke,  især hvis man skal i gang med at dyrke tomater for første gang, Det er faktisk slet ikke nogen let opgave. at vælge tomatsorter. Vælg tomatsorter efter voksestedDu kan...

Chili “familier”

Dykker man ned i litteraturen om chilidyrkning, eller læser om chilisorter på nettet eller andre steder, vil man kunne se at der ofte står "C. annum" - eller slet og ret "Annum" i parentes ved siden af navnet. Men hvad betyder egentlig alle de betegnelser kan kan læse...

0 kommentarer

Indsend en kommentar