En klassiker der er lækker til de lidt køligere dage, og som ikke kræver meget forberedelse og kan tilberedes i god tid.
En god tomatsuppe, er én hvor den gode tomatsmag virkelig bliver fremhævet.

Susan brugte et mix af flere tomatsorter, overvejende røde, da farven bliver noget grumset hvis der er for mange grønne. Her er store madlavnings tomater selvfølgelig gode at bruge, og særligt de  tomatsorter, der er særlig velegnet til det varme køkken.  Til tomatsuppen blev der brugt følgende tomatsorter:  Costoluto Genovese, oksehjerte,  Black Beauty, Sgt. peppers m.fl. – andre velegnet sorter er f.eks.  Black Yum Yum, Black Opal, Costoluto Fiorentino, Pink Caspian, Mortgage Lifter 

Opskriften giver 2l tomatsuppe, og er fryseegnet.

 

Susan Borch, have- og madentusiast

Opskrift og foto er venligst udlånt af Susan Borch, have- og madentusiast