For høje temperaturer i drivhuset?

- Sådan kan du sænke temperaturen

af | aug 2, 2018 | Pasning

Den fantastiske varme sommer har giver problemer for mange i forhold til at holde temperaturen nede. Vi har også haft lidt udfordringer med varmen eftersom vi ikke har nogen store træer som kan give skygge, – og har betydet at nogle af sorterne har afstødt lidt blomster.

Men nu har vi fundet en løsning på problemet. En løsning-som er så hurtig, nem og ligetil at vi undre os over, at vi ikke er kommet på det noget før!! Og så er metoden endda ganske gratis. Ren win-win

.De mange ugers vedvarende sol og skønne varme har betydet at temperaturen i drivhuset nemt kommer højere op, end tomatplanterne trives med.  Vi har kigget længe efter en løsning der både kunne løse udfordrindringen i forhold til varme, men også kunne sikre en så god udluftning som muligt for at forebygge sygdom, – senere på sæsonen.Vi har allerede i adskillige uger haft begge dører åbne 24/7 – og vi har også alle vinduer åbne på siderne. Derudover har vi et spjæld i bunden af drivhuset.

Først forsøgte vi med skyggenet – men planterne voksede ind i det – og vi måtte tage det væk. Vi har aldrig brudt os om kalkning eller skyggepasta på drivhuset, som efter vores smag ikke er særlig kønt, og desuden skygger for solen. Da der ikke lige var andre brugbare løsninger, malede vi også skygge-pasta på nogle af glassene – men det gav ikke tilstrækkeligt og bidrager ikke til udluftning. 

Vi begyndte at kigge efter andre muligheder. De løsninger vi har set på f.eks. solcelledrevet ventilator kunne løse noget af problemet – dog synes vi det var for omstændigt og dyrt. Vi måtte konstatere at det vi søgte var en løsning som ikke blev til en “øjenbæ”, som ikke krævede den store pengepung, var nemt – hurtig kunne ændres hvis der var behov og som både kunne bidrage til at sænke varmen nu – og senere kunne bidrage til en god luftcirkulation.

Vores næste tanke var at indsætte nogle flere vinduer. Problemet var dog bare, at hvis de skulle være automatiske – ville de lukke om natten. Valgte vi manuelle, så krævede det at vi huskede at lukke dem hvis det var blæsevejr og krævede at vi var hjemme og kunne gøre det. Derudover krævede det investering i flere vinduer, og isætning hvilket også er lidt omstændigt på denne tid af året.

Vi søgte altså noget som der ikke er en løsning på.. og dog.

Pludselig kom vi på den ide, at fjerne et trekantsvindue i hver ende af drivhuset. En løsning der tog under 10 min at klare, og levede op til vores ønsker og krav.

Trekantsvinduerne monterede vi sammen med nabotrekantvinduet – og vi har den derved ved hånden og kan let påmontere den igen, hvis og når det viser sig nødvendigt.

Resultatet viste sig lynhurtigt- her sidst på eftermiddagen er temperaturen omkring de 25 grader. Helt perfekt!  En let, nem, hurtig, gratis – og virksom metode!

Har du haft problemet med varmen i drivhuset – og hvordan har du evt. forsøgt at løse det? Smid en kommentar her – vi vil så gerne inspireres af andres ideer og løsninger.

SE OGSÅ DISSE INDLÆG

Topbeskæring af tomatplanter

I juli og august begynder der at komme mange opslag på nettet som handler om at topbeskæring af tomatplanterne. Måske det er noget, du selv har overvejet at gøre, men er i tvivl om det er en god ide eller ej. Her i denne artikel, ser vi nærmere på hvad topbeskæring...

Tomater der ikke modner

Jeg ved, hvor frustrerende det kan være at se tomatplanter trives, men tomaterne forbliver grønne og nægter at modne. Vi glæder os alle til at nyde vores hjemmedyrkede, saftige tomater, men nogle gange spiller vejrforhold og andre faktorer os et puds. 1️⃣...

Sideskud – genvej til hurtig modne tomater

  Sædvanligvis anbefaler vi at nippe sideskud af, så hurtigt du ser dem,  hvis du ikke har planer om at bruge sideskuddene til noget. Vil du derimod skyde genvej til at få flere planter, som hurtigt blomstrer og giver tidlige tomater, så kan det være en ide at lade...
Misfarvede og/eller gule blade på planten kan være tegn på ubalance i næringsstofbalancen

Næringsstofmangel – husk gødning

Næringsmangler kan påvirke tomatplanternes vækst og produktion af sunde tomater. Mangel på vigtige næringsstoffer, kan f.eks. føre til ændring af farve på bladene f.eks. gulning. Oplever du at planten får misfarvede blade, andre steder end i bunden af planten (som kan...

Tomater der hænger/visner selvom de vandes

Sommetider kan man opleve, at der er en eller flere tomatplanter, der hænger eller ligefrem visner, selvom de er blevet vandet eller det har regnet. Årsagerne kan være flere, herunder temperatur, utilstrækkeligt rodnet, for tidlig udplantning, dyrkningsforhold og...

Checkliste og ‘køreplan’ – i ferietid

Juli måned er for mange ferietid, og det er også det tidspunkt, hvor mange oplever forskellige problemer med vækst af tomatplanterne, misfarvning af blade, misforming af tomater, griffelråd, skadedyr og meget andet. Med andre ord, så er sygdomsforebyggelse og...

0 kommentarer

Indsend en kommentar