Næringsstofmangel – husk gødning

Næringsmangler kan påvirke tomatplanternes vækst og produktion af sunde tomater. Mangel på vigtige næringsstoffer, kan f.eks. føre til ændring af farve på bladene f.eks. gulning.

Oplever du at planten får misfarvede blade, andre steder end i bunden af planten (som kan skyldes alderdom), kan det være tegn på ubalance i næringsstofbalancen,og resultere i dårlig vækst, mangelfuld blomsterdannelse og dårlig frugtsætning. Dyrker du alene i plantejord fra plantesække, er er nødvendigt at tilføre gødning igennem hele sæsonen og i de rette mængder, der passer til planternes vækststadier.

Anvendelse af gødning rig på de nødvendige næringsstoffer kan hjælpe med at forhindre næringsmangler.

Vi har gennem årerne prøvet forskellige gødningstyper og produkter af, med meget svingende succes.  
For os, giver det god mening at også den gødning man anvender har en betydning for udbyttet.

Hos Tomatdatabasen.dk har vi selv rigtig gode erfaringer med at bruge BIG, en danskproduceret gødning, og gøder alle vores planter, også chilierne, efter gødningsskema som producenten har udarbejdet til Tomatdatabasen.dk

Læs mere om gødning og de strategier vi har anvendt i både kapilærkasser, højbede, krukker, drivhus, friland, hængeampler og Root Pouches her

SE OGSÅ DISSE INDLÆG

Forspiringsguide til tomatplanter | hos Tomatdatabasen.dk

Forspiring af tomater

Tag det bare med ro Når vi har sådan nogle flotte dage, hvor solen er fremme på en skyfri himmel og temperaturen sniger sig op i nærheden af to cifre, kan man godt mærke det begynder at klø ekstra meget i fingrene efter at komme igang med at forspire tomater. Jeg er...

Udformning af drivhus

Drivhuse kan idag fåes i et hav af forskellige udformninger. Det er vores råd, at udformningen matcher den anvendelse drivhuset skal have og placeringen af det. Der findes drivhuset til ethvert behov - og også kombinationsdrivhuse, hvor du kan have hyggekrog i den ene...

Fascination: Tomatplanter der udvikler sig anderledes

Fascination: Naturens uforudsigelighed At dyrke egne tomater er en berigende oplevelse, der kan byde på uventede og inspirerende øjeblikke. Selv de mest erfarne tomatdyrkere kan fra tid til anden blive overraskede og fascinerede, når deres tomatplanter udvikler sig på...

Hvorfor er der så få tomater på mine planter

Tomatsæsonen i år er meget anderledes end tidligere år. Juni blev varm, lækker og solrig, og ligesom vi håbede, at det skulle vare ved, skiftede vejret markant hurtigt, og juli har været ekstremt våd, kold og blæsende. Den går ifølge DMI over i historien som at være...

Lillafarvet tomatblade

Ændring af tomatplantens bladfarve og sommetider også stængel,fra grøn til lys lilla, mørklilla/blå kan skyldes en lang række årsager. Dog skal det bemærkes, at nogen sorter vil have gener hvor stænglen og bladene er mere mørke, der vil en farveændring være...

Chili “familier”

Dykker man ned i litteraturen om chilidyrkning, eller læser om chilisorter på nettet eller andre steder, vil man kunne se at der ofte står "C. annum" - eller slet og ret "Annum" i parentes ved siden af navnet. Men hvad betyder egentlig alle de betegnelser kan kan læse...

0 kommentarer

Indsend en kommentar