Kommentar vs logbogsnotat

af | jul 17, 2018 | Tomatdatabasen

Når du er logget ind i Tomatdatabasen er der to forskellige måder, hvorpå du kan skrive dine personlige kommentarer: Kommentarfelt og Logbogspunkt.

Sammenfattende er forskellen, at “Kommentarfelt” er mere generelt og simpelt, mens “Logbogspunkt” giver dig flere muligheder for at tilføje specifikke oplysninger som dato, placering og antal planter af sorten.

Ens for dem begge er, at “Notesblok-ikonet” til venstre for tomatsorten er fremhævet, når du har oprettet en kommentar eller logbogsnote.

Her er en grundig beskrivelse af de to og forskellene mellem dem:

Kommentarfelt

Kommentarfeltet er den mest simple måde at skrive en kommentar på.

Her kan du skrive generelle kommentarer, f.eks. om en sort, du skal gemme frø af til tomatfrøbrevet, om det er et kryds eller andre generelle noter, hvor det ikke er nødvendigt at gemme oplysninger om dato eller placering.

Du kan altid redigere i din kommentar, og der kommer ingen dato på, når du gemmer.

Husk at trykke på “Gem kommentar” inden du går videre.

Når d har opretet en kommentar eller logbogsnote, kan du se at noteblok ikonet til venstre for tomatsorten, er fremhævet

Logbogspunkt

Hvis du vælger “Opret nyt logpunkt”, får du en lille dialogboks frem på skærmen, hvor du har mulighed for at tilføje yderligere informationer.

Ved feltet “Placering” kan du notere, hvor du f.eks. dyrker sorten – det kunne være på friland, i drivhus eller i en krukke.

Feltet “Kilde” kan du bruge til at notere, hvor du har tomatfrøene eller planten fra. Hvis du har mange planter, kan det være en god idé at få et overblik over, hvor mange planter du har af den enkelte sort.

I feltet “Antal” kan du skrive, hvor mange du har. Dette bruges til at få overblik over, om du har eventuelle bytteplanter.

Endelig er der mulighed for at tilføje dato på din logbogsnotat. Du skal ikke længere tænke på at skrive datoen, hvis det er i dag. Har du været optaget af noget andet og ikke lige fået noteret det samme dag, kan du også vælge en anden dato for logbogspunktet.

Husk at trykke “OK”, når du er færdig med at skrive dine logbogspunkter.

The Dwarf Tomato Project

Vidste du at der er tomatsorter som ikke bliver så høje, og som ikke nødvendigvis behøver at få fjernet sideskud?

Fascination: Tomatplanter der udvikler sig anderledes

Fascination: Naturens uforudsigelighed At dyrke egne tomater er en berigende oplevelse, der kan byde på uventede og inspirerende øjeblikke. Selv de mest erfarne tomatdyrkere kan fra tid til anden blive overraskede og fascinerede, når deres tomatplanter udvikler sig på...

Tomater der hænger/visner selvom de vandes

Sommetider kan man opleve, at der er en eller flere tomatplanter, der hænger eller ligefrem visner, selvom de er blevet vandet eller det har regnet. Årsagerne kan være flere, herunder temperatur, utilstrækkeligt rodnet, for tidlig udplantning, dyrkningsforhold og...

Tomater og smag

Tomater smager da af - tomat... eller gør de? I takt med at udvalget af tomater er blevet større i de danske supermarkeder, og der er kommet flere og flere spændende tomatsorter på markedet, er der også kommet en større variation i, hvordan tomater smager. Smagen af...

Hvorfor er der så få tomater på mine planter

Tomatsæsonen i år er meget anderledes end tidligere år. Juni blev varm, lækker og solrig, og ligesom vi håbede, at det skulle vare ved, så skiftede vejret markant hurtigt, og juli har været ekstremt våd, kold og blæsende. Den går ifølge DMI over i historien som at...

Tomater der ikke modner

Jeg ved, hvor frustrerende det kan være at se tomatplanter trives, men tomaterne forbliver grønne og nægter at modne. Vi glæder os alle til at nyde vores hjemmedyrkede, saftige tomater, men nogle gange spiller vejrforhold og andre faktorer os et puds. 1️⃣...

Sådan høster og gemmer du frø af dine tomater

Tomatsæsonen er godt i gang, og hos os betyder det, at der er mange tomatsorter, der skal smages og bedømmes – og så skal der tages frø af de bedste tomatsorter, eller sorter, som vi ønsker at dyrke igen. Det er nemt og hyggeligt at klargøre tomatfrø og kræver ingen...

0 kommentarer

Indsend en kommentar