Turbomodning af tomater

af | aug 29, 2020 | Pasning, Video

Nu nærmer tiden sig for afslutning på tomatsæsonen.

Som vi har skrevet om på bloggen, så er der noget der tyder på, at tomater der får lov at modne på planten, har en anden og bedre smag, end dem der er eftermodnet væk fra planten.

En af de faktorer der har indflydelse på modning er tilstedeværelse af ethylen.
Vi har testet om det er muligt at sætte turbo på modningen af tomater, i vores drivhus.

Resultatet kan du se herunder

SE OGSÅ DISSE INDLÆG

Tomater der ikke modner

Jeg ved, hvor frustrerende det kan være at se tomatplanter trives, men tomaterne forbliver grønne og nægter at modne. Vi glæder os alle til at nyde vores hjemmedyrkede, saftige tomater, men nogle gange spiller vejrforhold og andre faktorer os et puds. 1️⃣...

Hvorfor er der så få tomater på mine planter

Tomatsæsonen i år er meget anderledes end tidligere år. Juni blev varm, lækker og solrig, og ligesom vi håbede, at det skulle vare ved, skiftede vejret markant hurtigt, og juli har været ekstremt våd, kold og blæsende. Den går ifølge DMI over i historien som at være...

Høj relativ luftfugtighed i drivhuset – del 4

Dette er del 4 i en serie af indlæg om luftfugtighed i drivhuset. Du kan finde del 3 her.Det er ikke nogen let opgave at kontrollere den relative luftfugtighed i vores hobbydrivhuse. Selvom der ikke er nogen nemme løsninger, så tilbyder litteraturen flere tiltag, som...

Hvor meget vand skal mine tomatplanter have

  Tomatplanten kræver betydelige mængder vand, især når de er i gang med at producere tomater og når det er varmt. Men både for lidt, for meget, og på uhensigtsmæssig måde og tidspunkt, kan være fatalt for planterne, og bidrage til både plantesygdom og død. I...

Gødning af tomatplanter

Det danske vejr kan være ganske omskifteligt – nogle dage kan det være ganske køligt, regnfuldt og blæsende for derefter at skifte over til blå himmel og temperaturer der giver os sydlandske fornemmelser. Temperaturen har indflydelse på tomatplanternes væskebehov, men...
Misfarvede og/eller gule blade på planten kan være tegn på ubalance i næringsstofbalancen

Næringsstofmangel – husk gødning

Næringsmangler kan påvirke tomatplanternes vækst og produktion af sunde tomater. Mangel på vigtige næringsstoffer, kan f.eks. føre til ændring af farve på bladene f.eks. gulning. Oplever du at planten får misfarvede blade, andre steder end i bunden af planten (som kan...

0 kommentarer

Indsend en kommentar