Materiale valg – rude/vinduer

Materiale valg – rude/vinduer

Sædvanligvis består et stort areal af drivhuset, af ruder – det kan være små, der sættes sammen med clips, det kan være hele lange baner eller noget helt andet.

Her skal du ofte beslutte dig, om du vil have glas, plastic, polycarbonat eller et andet materiale.

Der kan være mange gode grunde til at vælge det ene frem for det andet.

De forskelige typer af beklædning f.eks. glas, fås i forskellige tykkelser, materiale,farve.

Hvad angår glas, kan du få glasset i forskellig tykkelse, hærdet glas og matteret glas. Glas kan fåes i forskellige størrelser, hele lange glas eller mange små der sættes sammen med clips.

Valg af overflade, er ikke kun et spørgsmål om æstetik, men også om

  • lysindfald
  • mulighed og pris for at udskifte en rude/bane
  • hvor nemt det er at rengøre
  • om der er dyr og leg i nærheden af drivhuset
  • kan beklædningen opsættes selv, eller kræver det fagfolk

    – og sidst med ikke mindst – muligheden for at se ud og ind i drivhuset.

En anden og meget vigtig overvejelse, er tilvalg af oplukkelige vinduer.

Det er vores erfaring, at der kan blive virkelig varmt og alt for varmt i et drivhus, hvis ikke det er muligt at lukke op og lufte ud. Jo flere vinduer der kan åbnes – jo bedre. Det er meget nemmere at sætte dem i fra starten af.  Tilvalg af automatisk lukke/åbne mekanisme kan helle ikke anbefales stærkt nok.

Vi anbefaler kraftigt, at tage på besøg hos steder der har udstillinger af forskellige typer/modeller og producenter af drivhuse, og se og mærk materialerne. Herved får du en fornemmelse af, hvad de kan, ser ud, mærkes.

Spørg også dem du kender som har drivhus, hvilke fordele/ulemper de har oplevet ved den type materiale de har valgt

(Red. 8.3.2024)

The Dwarf Tomato Project

Vidste du at der er tomatsorter som ikke bliver så høje, og som ikke nødvendigvis behøver at få fjernet sideskud?

Fascination: Tomatplanter der udvikler sig anderledes

Fascination: Naturens uforudsigelighed At dyrke egne tomater er en berigende oplevelse, der kan byde på uventede og inspirerende øjeblikke. Selv de mest erfarne tomatdyrkere kan fra tid til anden blive overraskede og fascinerede, når deres tomatplanter udvikler sig på...

Tomater der hænger/visner selvom de vandes

Sommetider kan man opleve, at der er en eller flere tomatplanter, der hænger eller ligefrem visner, selvom de er blevet vandet eller det har regnet. Årsagerne kan være flere, herunder temperatur, utilstrækkeligt rodnet, for tidlig udplantning, dyrkningsforhold og...

Tomater og smag

Tomater smager da af - tomat... eller gør de? I takt med at udvalget af tomater er blevet større i de danske supermarkeder, og der er kommet flere og flere spændende tomatsorter på markedet, er der også kommet en større variation i, hvordan tomater smager. Smagen af...

Hvorfor er der så få tomater på mine planter

Tomatsæsonen i år er meget anderledes end tidligere år. Juni blev varm, lækker og solrig, og ligesom vi håbede, at det skulle vare ved, så skiftede vejret markant hurtigt, og juli har været ekstremt våd, kold og blæsende. Den går ifølge DMI over i historien som at...

Tomater der ikke modner

Jeg ved, hvor frustrerende det kan være at se tomatplanter trives, men tomaterne forbliver grønne og nægter at modne. Vi glæder os alle til at nyde vores hjemmedyrkede, saftige tomater, men nogle gange spiller vejrforhold og andre faktorer os et puds. 1️⃣...

Sådan høster og gemmer du frø af dine tomater

Tomatsæsonen er godt i gang, og hos os betyder det, at der er mange tomatsorter, der skal smages og bedømmes – og så skal der tages frø af de bedste tomatsorter, eller sorter, som vi ønsker at dyrke igen. Det er nemt og hyggeligt at klargøre tomatfrø og kræver ingen...

0 kommentarer

Indsend en kommentar