SÆRLIGT ROBUSTE TOMATSORTER

af | aug 7, 2023 | Drivhus, Friland, Tomatsorter

Ikke alle tomatsorter er ens, når det kommer til modstandsdygtighed overfor sygdomme og andre udfordringer. Nogle sorter har en tendens til at revne eller udvikle BER (blossom end rot), mens andre viser en imponerende modstandskraft over skimmel og andre sygdomme.

På Tomatdatabasen.dk har vi samlet nogle af de mest robuste sorter, som kan klare sig godt i forskellige dyrkningsmiljøer.

Mange fortæller om gode erfaringer med at dyrke sorter fra Østeuropa, da de synes at kunne klare det danske klima bedre end mange sorter fra egne af verden, hvor der er et mildere klima. Her kan du finde et udvalg af disse sorter

Udforsk listerne herunder.

Tomater med høj modstandskraft overfor sygdom

Her på denne liste, finder du et udvalg af tomatsorter som vi selv eller andre har erfaring med, har en høj modstandskraft overfor sygdom

På denne oversigt, ser du tomatsorter der også kan dyrkes på friland, og som både er højtydende og har en høj sygdomsresistens

Tomatsorter, der er særligt skimmelresistente 🌿

denne oversigt finder du et udvalg af tomatsorter, som vi selv eller andre, har erfaringer for er særlig skimmelresistente

Vi arbejder løbende på at opdatere listerne, og i efteråret 2023 vil de være ajourførte med de nyeste oplysninger.

Vi vil også gerne høre fra dig!

Har du erfaringer med særligt robuste tomatsorter eller forslag til sorter, der bør inkluderes på listerne?

Del dine erfaringers med os, så vi sammen kan hjælpe hinanden til at finde de bedste tomatsorter til vores dyrkning.

Tip os gerne på Tomatdatabasen.dk

SE OGSÅ DISSE INDLÆG

Tomatsorter med en balanceret smag

Tomater med balanceret smag

Klik her - eller på fotoet, for at få en oversigt over alle vores tomatsorter med en balanceret smag

Gamle frø- kan de spire?

I min frøkasse har jeg frø der er mange år gamle, nogle er tilbage fra 2014, og 2016. Hvad stiller man op med de gamle frø, kan de bruges – eller skal de bare kasseres? Selvom tomatfrø er meget gamle, så er der stadig en chance for at de kan spire, hvis de vel at...
A

Guide til udplantning i drivhus – med ukrudtsdug

Vi har igennem en årrække gjort os en række erfaringer, og samtidigt løbende fået en større viden og forståelse for en række faktorer der har indvirkning på tomatplanternes udvikling, trivsel, sundhed og udbytte af høst. De forhold som vi altid har fokus på, før...
Tomatsorter der er velegnet til at dyrke på friland

Frilands tomater

Da vi startede med at dyrke tomater, var vi overbevist om, at tomater helst skulle dyrkes i drivhus. Idag har vi erfaret, at sådan er det slet ikke. Der er sorter, som simpelthen trives bedst i drivhus - men der er faktisk også en lang række skønne og smagfulde...

38 Multiflora sorter

På Tomatdatabasen har vi gjort det lettere for dig, at finde spændende tomatsorter til din tomatdyrkning. Vi har samlet en oversigt over nogle af de mange multiflora sorter, du kan finde på Tomatdatabasen. Du kan finde listen her. Her i denne oversigt - 38 forslag til...
Vælg tomatsorter efter voksested

Voksested

Når årets tomatsorter skal udvælges, er det en god ide at vælge sorter, som kan trives på det sted, hvor man tænker den skal dyrkes.  Nogen sorter trives bedst i drivhus, hvor andre sorter trives bedst på friland og en del sorter kan dyrkes begge steder. Dernæst, er...

0 kommentarer

Indsend en kommentar