Høje – indeterminante tomatsorter

Hver eneste år dyrker vi et stort antal tomatsorter på friland.

Vi har tidligere dyrket tomater i kapilærkasser, i plantesække eller højbede.

Nu dyrker vi frilandstomater, enten direkte i jorden, på et lille stykke af vores have, som vi har indrettet specielt til tomater, eller i Root Pouch potter eller hængeampler.

Her på denne oversigt, finder du sorter som alle har det til fælles, at de skal bindes op, da det ikke kan holde sig selv.

Tomatsorter til friland - høje

Vi har lavet et stativ, hvorfra vi hænger jutesnor ned og monterer tomatclips om snore, der sættes omkring tomatplanten. Du kan se hvordan vi har gjort her. Du kan læse med her, hvordan vi har etableret vores tomatfrilands bed

Vi anbefaler at sætte de høje, indeterminante sorter, et sted, hvor du har mulighed for at binde dem op, enten med snor, op af et hegn eller til robuste tonkin/bambus pinde

Tomatsorter til friland - der skal knibes

 Her på listen kan du gå på opdagelse og finde lige de sorter, du har lyst til at dyrke.

Det er alle nogen vi har erfaringer med, og som vi selv har dyrket på friland

SE OGSÅ DISSE INDLÆG

The Dwarf Tomato Project

Vidste du at der er tomatsorter som ikke bliver så høje, og som ikke nødvendigvis behøver at få fjernet sideskud?

Root Pouch – growbags: Vores erfaringer

Har du hørt om Root Pouch - growbags? I denne artikel, fortæller vi om vores erfaringer med Root Pouch, og giver svar på nogle af de mange spørgsmål vi har fået. Se vores udvalg af Root Pouch på shoppen Som du måske allerede ved, dyrker vi et stort antal tomat- og...

Dyrkning af chilier – vores tip – del 2

 Pasning af kimplanter Det er ved at være på høje tid, at forspire chilifrø, hvis du drømmer om at plukke egne friske chilier sidst på sommeren. På vores web-shop, kan du på opdagelse mellem de mange skønne sorter. Du kan også vælge vores chili-frøpakke 1, hvor du får...

Klimaforandringer og tomatdyrkning 

Der er en noget ustabil sommer vi har, igår var det efterårsagtigt og idag, er det lunt og lækkert...endnu. I al den tid, vi har boet her i Nordsjælland, og dyrket tomater, har vejret være utrolig omskifteligt, både i perioder og også på få timer. Det er vores...

Perlite

Derfor bruger vi perlite Det som perlite kan gøre, er at dræne jorden, så den ikke er for våd og samtidig gøre jorden mere luftig. Begge dele er vigtigt for at skabe et gunstigt vækstmiljø hvor plantens rødder kan udvikle sig optimalt, og nedsætte risikoen for at...

38 Multiflora sorter

På Tomatdatabasen har vi gjort det lettere for dig, at finde spændende tomatsorter til din tomatdyrkning. Vi har samlet en oversigt over nogle af de mange multiflora sorter, du kan finde på Tomatdatabasen. Du kan finde listen her. Her i denne oversigt - 38 forslag til...

0 kommentarer

Indsend en kommentar