Høje – indeterminante tomatsorter

Hver eneste år dyrker vi et stort antal tomatsorter på friland.

Vi har tidligere dyrket tomater i kapilærkasser, i plantesække eller højbede.

Nu dyrker vi frilandstomater, enten direkte i jorden, på et lille stykke af vores have, som vi har indrettet specielt til tomater, eller i Root Pouch potter eller hængeampler.

Her på denne oversigt, finder du sorter som alle har det til fælles, at de skal bindes op, da det ikke kan holde sig selv.

Tomatsorter til friland - høje

Vi har lavet et stativ, hvorfra vi hænger jutesnor ned og monterer tomatclips om snore, der sættes omkring tomatplanten. Du kan se hvordan vi har gjort her. Du kan læse med her, hvordan vi har etableret vores tomatfrilands bed

Vi anbefaler at sætte de høje, indeterminante sorter, et sted, hvor du har mulighed for at binde dem op, enten med snor, op af et hegn eller til robuste tonkin/bambus pinde

Tomatsorter til friland - der skal knibes

 Her på listen kan du gå på opdagelse og finde lige de sorter, du har lyst til at dyrke.

Det er alle nogen vi har erfaringer med, og som vi selv har dyrket på friland

The Dwarf Tomato Project

Vidste du at der er tomatsorter som ikke bliver så høje, og som ikke nødvendigvis behøver at få fjernet sideskud?

Fascination: Tomatplanter der udvikler sig anderledes

Fascination: Naturens uforudsigelighed At dyrke egne tomater er en berigende oplevelse, der kan byde på uventede og inspirerende øjeblikke. Selv de mest erfarne tomatdyrkere kan fra tid til anden blive overraskede og fascinerede, når deres tomatplanter udvikler sig på...

Tomater der hænger/visner selvom de vandes

Sommetider kan man opleve, at der er en eller flere tomatplanter, der hænger eller ligefrem visner, selvom de er blevet vandet eller det har regnet. Årsagerne kan være flere, herunder temperatur, utilstrækkeligt rodnet, for tidlig udplantning, dyrkningsforhold og...

Tomater og smag

Tomater smager da af - tomat... eller gør de? I takt med at udvalget af tomater er blevet større i de danske supermarkeder, og der er kommet flere og flere spændende tomatsorter på markedet, er der også kommet en større variation i, hvordan tomater smager. Smagen af...

Hvorfor er der så få tomater på mine planter

Tomatsæsonen i år er meget anderledes end tidligere år. Juni blev varm, lækker og solrig, og ligesom vi håbede, at det skulle vare ved, så skiftede vejret markant hurtigt, og juli har været ekstremt våd, kold og blæsende. Den går ifølge DMI over i historien som at...

Tomater der ikke modner

Jeg ved, hvor frustrerende det kan være at se tomatplanter trives, men tomaterne forbliver grønne og nægter at modne. Vi glæder os alle til at nyde vores hjemmedyrkede, saftige tomater, men nogle gange spiller vejrforhold og andre faktorer os et puds. 1️⃣...

Sådan høster og gemmer du frø af dine tomater

Tomatsæsonen er godt i gang, og hos os betyder det, at der er mange tomatsorter, der skal smages og bedømmes – og så skal der tages frø af de bedste tomatsorter, eller sorter, som vi ønsker at dyrke igen. Det er nemt og hyggeligt at klargøre tomatfrø og kræver ingen...

0 kommentarer

Indsend en kommentar