Er du ny tomatdyrker?

- eller har du brug for hjælp til at finde de rette sorter?

Det kan være ret overvældende og uoverskueligt, at finde ud af, hvilke sorter man skal dyrke,  især hvis man skal i gang med at dyrke tomater for første gang,

Det er faktisk slet ikke nogen let opgave. at vælge tomatsorter. 

Vælg tomatsorter efter voksested

Vælg tomatsort efter voksested

Du kan f.eks. starte med de tomatsorter der trives godt, det sted hvor du vil dyrke dem, – det kalder vi ‘voksestedet.’ Det kan være på friland, drivhus, potter på terrasse – eller måske i vindueskarmen eller hængeampel.

 Vælg tomatsorter efter smag

Vælg tomatsorter efter smag - med Tomatdatabasen.dk

 Ligesom med f.eks. æbler, så kan æbler smage forskelligt. Det samme gælder for tomater. .Tomater kan have vidt forskellige smage, nogle er søde, andre syrlige, frugtagtige eller krydret.

Du kan starte din søgning efter tomatsort, ved først at vælge hvilken smag, dine tomater skal have. 

Vælg tomatsorter efter anvendelse

Vælg tomatsorter efter anvendelse |Tomatdatabasen.dk

Det kan også være, at du søger tomater, der kan anvendes til noget bestemt. Nogen tomater er særlig gode til salat og skiver, andre er forrygende at bruge til sauce og henkogning og nogen kan du gemme eller tørre.

Vælg “sikre sorter” – Tomatdatabasens favoritter

Tomatsorter med succes - Tomatdatabasens favoritter |Tomatdatabasen.dk

Måske du kunne være interesseret i at vide, hvilke sorter som er blandt Tomatdatabasens favoritter? Det er sorter som vi vurderer er de allerbedste, og som stort set aldrig slå fejl

 

På Tomatdatabasen.dk, får du en hjælpende hånd til at udvælge.de rette sorter.

Herunder kan du klikke på den kategori, som er den vigtigste for dig.

Med nogle få klik, guider vi dig igennem så du får en oversigt over de sorter, som passer til dine valg.

Tomatdatabasens favorit tomatsorter

Fascination: Tomatplanter der udvikler sig anderledes

Fascination: Naturens uforudsigelighed At dyrke egne tomater er en berigende oplevelse, der kan byde på uventede og inspirerende øjeblikke. Selv de mest erfarne tomatdyrkere kan fra tid til anden blive overraskede og fascinerede, når deres tomatplanter udvikler sig på...

Tomater der hænger/visner selvom de vandes

Sommetider kan man opleve, at der er en eller flere tomatplanter, der hænger eller ligefrem visner, selvom de er blevet vandet eller det har regnet. Årsagerne kan være flere, herunder temperatur, utilstrækkeligt rodnet, for tidlig udplantning, dyrkningsforhold og...

Tomater og smag

Tomater smager da af - tomat... eller gør de? I takt med at udvalget af tomater er blevet større i de danske supermarkeder, og der er kommet flere og flere spændende tomatsorter på markedet, er der også kommet en større variation i, hvordan tomater smager. Smagen af...

Hvorfor er der så få tomater på mine planter

Tomatsæsonen i år er meget anderledes end tidligere år. Juni blev varm, lækker og solrig, og ligesom vi håbede, at det skulle vare ved, så skiftede vejret markant hurtigt, og juli har været ekstremt våd, kold og blæsende. Den går ifølge DMI over i historien som at...

Tomater der ikke modner

Jeg ved, hvor frustrerende det kan være at se tomatplanter trives, men tomaterne forbliver grønne og nægter at modne. Vi glæder os alle til at nyde vores hjemmedyrkede, saftige tomater, men nogle gange spiller vejrforhold og andre faktorer os et puds. 1️⃣...

Sådan høster og gemmer du frø af dine tomater

Tomatsæsonen er godt i gang, og hos os betyder det, at der er mange tomatsorter, der skal smages og bedømmes – og så skal der tages frø af de bedste tomatsorter, eller sorter, som vi ønsker at dyrke igen. Det er nemt og hyggeligt at klargøre tomatfrø og kræver ingen...

0 kommentarer

Indsend en kommentar