Er du ny tomatdyrker?

- eller har du brug for hjælp til at finde de rette sorter?

Det kan være ret overvældende og uoverskueligt, at finde ud af, hvilke sorter man skal dyrke,  især hvis man skal i gang med at dyrke tomater for første gang,

Det er faktisk slet ikke nogen let opgave. at vælge tomatsorter. 

Vælg tomatsorter efter voksested

Vælg tomatsort efter voksested

Du kan f.eks. starte med de tomatsorter der trives godt, det sted hvor du vil dyrke dem, – det kalder vi ‘voksestedet.’ Det kan være på friland, drivhus, potter på terrasse – eller måske i vindueskarmen eller hængeampel.

 Vælg tomatsorter efter smag

Vælg tomatsorter efter smag - med Tomatdatabasen.dk

 Ligesom med f.eks. æbler, så kan æbler smage forskelligt. Det samme gælder for tomater. .Tomater kan have vidt forskellige smage, nogle er søde, andre syrlige, frugtagtige eller krydret.

Du kan starte din søgning efter tomatsort, ved først at vælge hvilken smag, dine tomater skal have. 

Vælg tomatsorter efter anvendelse

Vælg tomatsorter efter anvendelse |Tomatdatabasen.dk

Det kan også være, at du søger tomater, der kan anvendes til noget bestemt. Nogen tomater er særlig gode til salat og skiver, andre er forrygende at bruge til sauce og henkogning og nogen kan du gemme eller tørre.

Vælg “sikre sorter” – Tomatdatabasens favoritter

Tomatsorter med succes - Tomatdatabasens favoritter |Tomatdatabasen.dk

Måske du kunne være interesseret i at vide, hvilke sorter som er blandt Tomatdatabasens favoritter? Det er sorter som vi vurderer er de allerbedste, og som stort set aldrig slå fejl

 

På Tomatdatabasen.dk, får du en hjælpende hånd til at udvælge.de rette sorter.

Herunder kan du klikke på den kategori, som er den vigtigste for dig.

Med nogle få klik, guider vi dig igennem så du får en oversigt over de sorter, som passer til dine valg.

Tomatdatabasens favorit tomatsorter

Det kan du så og forspire i maj

Grøntsager og krydderurter du kan forspire eller så i majMaj er en fantastisk skøn forårsmåned, hvor haven summer af liv,og mulighederne for at så og forspire er nærmest uendelige. I denne skønne tid, hvor jorden er ved at være godt lun, er der en bred vifte at...

The Dwarf Tomato Project

Vidste du at der er tomatsorter som ikke bliver så høje, og som ikke nødvendigvis behøver at få fjernet sideskud?

Hvor meget vand skal mine tomatplanter have

  Tomatplanten kræver betydelige mængder vand, især når de er i gang med at producere tomater og når det er varmt. Men både for lidt, for meget, og på uhensigtsmæssig måde og tidspunkt, kan være fatalt for planterne, og bidrage til både plantesygdom og død. I...

Guide til udplantning i drivhus – med ukrudtsdug

Vi har igennem en årrække gjort os en række erfaringer, og samtidigt løbende fået en større viden og forståelse for en række faktorer der har indvirkning på tomatplanternes udvikling, trivsel, sundhed og udbytte af høst. De forhold som vi altid har fokus på, før...

Lillafarvet tomatblade

Ændring af tomatplantens bladfarve og sommetider også stængel,fra grøn til lys lilla, mørklilla/blå kan skyldes en lang række årsager. Dog skal det bemærkes, at nogen sorter vil have gener hvor stænglen og bladene er mere mørke, der vil en farveændring være...

BLOSSOM-END-ROT / GRIFFELRÅD

Brune pletter i bunden af tomater kan være griffelråd, også kendt som BER (Blossom-End-Rot). Navnet kan give indikation af, at der er tale om råd, men der er ikke tale om hverken svampeangreb eller bakterier, derimod angives det i litteraturen, at årsagerne skal...

Nyhedsbrev – maj 2024

Kære med-tomatentusiast! Velkommen tilbage til dig som plejer at læse med - og dig, som er ny modtager af vores nyhedsbrev. Det betyder rigtig meget for os, at du har lyst til at læse med, og vi er så glade for den respons vi løbende modtager, både på mail, sms, FB og...

0 kommentarer

Indsend en kommentar