Kom godt igang med at dyrke dine egne tomater

Hvad enten du skal igang med at forspire tomater, eller allerede er igang, så tænker vi du har det ligesom os, at du gerne have succes og gerne spare tid og undgå “fælder” og unødige udfordringer.

På bloggen hjælper vi dig igennem hele processen fra frø til høst.

Vi læser en del om tomatdyrkning og den viden og de erfaringer vi gør os, forsøger vi at samle samme og sætte samme til brugbare og informative artikler. Der kommer løbende nye artikler, som vi deler på vores blog. 

Nu hvor vi har taget hul på marts, er der en masse du kan begynde at så og forspire – blandt andet tomater.
Hvis du er i tvivl om hvornår det er et godt tidspunkt at forspire tonmater i forhold til de forhold du har, så kan du hente hjælp i vores Tommelfingertips og datoer for forspiring. 

Chili startpakke - kom godt fra start | Tomatdatabasen.dk

Vil du gerne i gang, men er i tvivl om hvilke sorter du skal vælge, så får du her 5 tips til at vælge de rette tomatsorter.

Du kan også besøge vores webshop hvor du kan blive guidet igennem, trin for trin.

Du kan også skrive en mail til Lars og jeg, så skal vi kvit og frit – og gerne – hjælpe dig.
Skriv til  Tomatdatabasen@Tomatdatabasen.dk

The Dwarf Tomato Project

Vidste du at der er tomatsorter som ikke bliver så høje, og som ikke nødvendigvis behøver at få fjernet sideskud?

Fascination: Tomatplanter der udvikler sig anderledes

Fascination: Naturens uforudsigelighed At dyrke egne tomater er en berigende oplevelse, der kan byde på uventede og inspirerende øjeblikke. Selv de mest erfarne tomatdyrkere kan fra tid til anden blive overraskede og fascinerede, når deres tomatplanter udvikler sig på...

Tomater der hænger/visner selvom de vandes

Sommetider kan man opleve, at der er en eller flere tomatplanter, der hænger eller ligefrem visner, selvom de er blevet vandet eller det har regnet. Årsagerne kan være flere, herunder temperatur, utilstrækkeligt rodnet, for tidlig udplantning, dyrkningsforhold og...

Tomater og smag

Tomater smager da af - tomat... eller gør de? I takt med at udvalget af tomater er blevet større i de danske supermarkeder, og der er kommet flere og flere spændende tomatsorter på markedet, er der også kommet en større variation i, hvordan tomater smager. Smagen af...

Hvorfor er der så få tomater på mine planter

Tomatsæsonen i år er meget anderledes end tidligere år. Juni blev varm, lækker og solrig, og ligesom vi håbede, at det skulle vare ved, så skiftede vejret markant hurtigt, og juli har været ekstremt våd, kold og blæsende. Den går ifølge DMI over i historien som at...

Tomater der ikke modner

Jeg ved, hvor frustrerende det kan være at se tomatplanter trives, men tomaterne forbliver grønne og nægter at modne. Vi glæder os alle til at nyde vores hjemmedyrkede, saftige tomater, men nogle gange spiller vejrforhold og andre faktorer os et puds. 1️⃣...

Sådan høster og gemmer du frø af dine tomater

Tomatsæsonen er godt i gang, og hos os betyder det, at der er mange tomatsorter, der skal smages og bedømmes – og så skal der tages frø af de bedste tomatsorter, eller sorter, som vi ønsker at dyrke igen. Det er nemt og hyggeligt at klargøre tomatfrø og kræver ingen...

0 kommentarer

Indsend en kommentar