Det kan du så og forspire i marts

Grøntsager og krydderurter du kan forspire eller så i marts

Biobriketter

Udover chili -/peberfrugt og tomater, er der mange andre skønne ting, du kan forspire eller så i løbet af marts.

Måske du har lyst til at kunne høste egne krydderurter og grøntsager som du kan bruge i sommeren salater, og grill middage.

Nogle af sorterne kan forspires indenfor, i løbet af marts –  andre kan sås på friland når temperaturen blot er over 4-5 grader. 

Noget af det du kan begynde at forspire/så i løbet af marts er f.eks.basilikum ærter, kål, kartofler, salat, kartofler, jordskokker, ananskirsebær, aspargeskål, bladbede, hestebønner, blad/blegselleri,  forårsløg, gulerødder, kinesisk purløg, purløg, rucula, havesyre, mynte, radiser, den sjove miniagurk “Cucamelon”, og den spændende eksotiske “Okra”.  

For at gøre det lettere for dig, at finde ud af hvad du kan dyrke og hvornår, kan du nu på shoppen, under grøntsagsfrø, vælge den måned, der er aktuel for dig, og se de sorter der kan såes/forspires netop nu.  

Vi håber, det kan give inspiration, overblik og hjælpe til at planlægge årets gang i haven.

Er der sorter du savner i vores web-shop, så skriv endelig til os, så vi kan få det skrevet på listen, til næste gang vi bestiller frø.

Klik her for at se hvad du kan så og forspire de næste to måneder

April
Maj

Biobriketter
Biobriketter
Biobriketter

The Dwarf Tomato Project

Vidste du at der er tomatsorter som ikke bliver så høje, og som ikke nødvendigvis behøver at få fjernet sideskud?

Fascination: Tomatplanter der udvikler sig anderledes

Fascination: Naturens uforudsigelighed At dyrke egne tomater er en berigende oplevelse, der kan byde på uventede og inspirerende øjeblikke. Selv de mest erfarne tomatdyrkere kan fra tid til anden blive overraskede og fascinerede, når deres tomatplanter udvikler sig på...

Tomater der hænger/visner selvom de vandes

Sommetider kan man opleve, at der er en eller flere tomatplanter, der hænger eller ligefrem visner, selvom de er blevet vandet eller det har regnet. Årsagerne kan være flere, herunder temperatur, utilstrækkeligt rodnet, for tidlig udplantning, dyrkningsforhold og...

Tomater og smag

Tomater smager da af - tomat... eller gør de? I takt med at udvalget af tomater er blevet større i de danske supermarkeder, og der er kommet flere og flere spændende tomatsorter på markedet, er der også kommet en større variation i, hvordan tomater smager. Smagen af...

Hvorfor er der så få tomater på mine planter

Tomatsæsonen i år er meget anderledes end tidligere år. Juni blev varm, lækker og solrig, og ligesom vi håbede, at det skulle vare ved, så skiftede vejret markant hurtigt, og juli har været ekstremt våd, kold og blæsende. Den går ifølge DMI over i historien som at...

Tomater der ikke modner

Jeg ved, hvor frustrerende det kan være at se tomatplanter trives, men tomaterne forbliver grønne og nægter at modne. Vi glæder os alle til at nyde vores hjemmedyrkede, saftige tomater, men nogle gange spiller vejrforhold og andre faktorer os et puds. 1️⃣...

Sådan høster og gemmer du frø af dine tomater

Tomatsæsonen er godt i gang, og hos os betyder det, at der er mange tomatsorter, der skal smages og bedømmes – og så skal der tages frø af de bedste tomatsorter, eller sorter, som vi ønsker at dyrke igen. Det er nemt og hyggeligt at klargøre tomatfrø og kræver ingen...

0 kommentarer

Indsend en kommentar