Marts –  sidste udkald for at forspire chilier

Chili startpakke - kom godt fra start | Tomatdatabasen.dk

Selvom marts i høj grad er præget af forspring af tomater, så er det ved at være på høje tid at få de sidste chili/peberfrugtsorter i gang. Vores erfaring er, at man godt kan nå at forspire chilier i marts, men ikke ret meget senere, hvis man skal nå at få en fornuftig høst inden efteråret sætter ind.

Vi forspirer i flere etaper. De første blev sat over i december, og de sidste her i marts. Flere af sorterne har vi, fordi de er virkelig kønne og dekorative. Vi dyrker dem som stueplanter og bruger fortrinsvis chilifrugterne til pulver. Andre sorter har vi udvalgt for deres spisemæssige kvaliteter, og det er også sorter som vi er begyndt at overvintre. Så kan vi være selvforsynende med chilier vi kan komme på grillen, bruge i salat, som snack eller fylde med ost.

Om du er til milde chilier du kan bruge til salat eller snack, eller du foretrækker nogle der har mere smæk på varmen, eller dyrker chilier for deres skønhed eller måske har en “Chili-Klaus” gemt i maven, og ikke kan få chiiierne stærke nok, så gør vi os umage med, at have chilifrø i alle kategorier på web-shoppen.

På web-shoppen har vi netop opdateret beskrivelserne på chili-sorterne, ligesom det nu også er muligt at finde sorter ud fra styrke/varme f.eks. der er milde, eller sorter der er milde til hotte– eller måske du er til de meget varme/stærke med en høj SHU, de spicy- til very hotte chilier. Foretrækker du chilier af en bestemt type, kan du også vælge kun af se dem, f.eks. kan du her se sorter af typen C. Chinense, C. Baccatum, C. Annum

På shoppen vil du under langt de fleste sorter kunne finder yderligere information om sorten f.eks. Scoville, anvendelse, smag, styrke, ydeevne, og voksested

Klik her – for at komme direkte til chilikategorien på web-shoppen

The Dwarf Tomato Project

Vidste du at der er tomatsorter som ikke bliver så høje, og som ikke nødvendigvis behøver at få fjernet sideskud?

Fascination: Tomatplanter der udvikler sig anderledes

Fascination: Naturens uforudsigelighed At dyrke egne tomater er en berigende oplevelse, der kan byde på uventede og inspirerende øjeblikke. Selv de mest erfarne tomatdyrkere kan fra tid til anden blive overraskede og fascinerede, når deres tomatplanter udvikler sig på...

Tomater der hænger/visner selvom de vandes

Sommetider kan man opleve, at der er en eller flere tomatplanter, der hænger eller ligefrem visner, selvom de er blevet vandet eller det har regnet. Årsagerne kan være flere, herunder temperatur, utilstrækkeligt rodnet, for tidlig udplantning, dyrkningsforhold og...

Tomater og smag

Tomater smager da af - tomat... eller gør de? I takt med at udvalget af tomater er blevet større i de danske supermarkeder, og der er kommet flere og flere spændende tomatsorter på markedet, er der også kommet en større variation i, hvordan tomater smager. Smagen af...

Hvorfor er der så få tomater på mine planter

Tomatsæsonen i år er meget anderledes end tidligere år. Juni blev varm, lækker og solrig, og ligesom vi håbede, at det skulle vare ved, så skiftede vejret markant hurtigt, og juli har været ekstremt våd, kold og blæsende. Den går ifølge DMI over i historien som at...

Tomater der ikke modner

Jeg ved, hvor frustrerende det kan være at se tomatplanter trives, men tomaterne forbliver grønne og nægter at modne. Vi glæder os alle til at nyde vores hjemmedyrkede, saftige tomater, men nogle gange spiller vejrforhold og andre faktorer os et puds. 1️⃣...

Sådan høster og gemmer du frø af dine tomater

Tomatsæsonen er godt i gang, og hos os betyder det, at der er mange tomatsorter, der skal smages og bedømmes – og så skal der tages frø af de bedste tomatsorter, eller sorter, som vi ønsker at dyrke igen. Det er nemt og hyggeligt at klargøre tomatfrø og kræver ingen...

0 kommentarer

Indsend en kommentar