Selvom marts i høj grad er præget af forspring af tomater, så er det ved at være på høje tid at få de sidste chili/peberfrugtsorter i gang. Vores erfaring er, at man godt kan nå at forspire chilier i marts, men ikke ret meget senere, hvis man skal nå at få en fornuftig høst inden efteråret sætter ind.
Vi forspirer i flere etaper. De første blev sat over i december, og de sidste her i marts. Flere af sorterne har vi, fordi de er virkelig kønne og dekorative. Vi dyrker dem som stueplanter og bruger fortrinsvis chilifrugterne til pulver. Andre sorter har vi udvalgt for deres spisemæssige kvaliteter. Efter vi er begyndt at dyrke chilier via Kratky metoden, indendørs i vores udestue, så er vi begyndt at være selvforsynende med chilier året rundt,og kan nyde dem både i salat, som snack, på pizzaen eller fylde dem med ost.
Om du er til milde chilier du kan bruge til salat eller snack, eller du foretrækker nogle der har mere smæk på varmen, eller dyrker chilier for deres skønhed eller måske har en “Chili-Klaus” gemt i maven, og ikke kan få chiiierne stærke nok, så gør vi os umage med, at have chilifrø i alle kategorier på web-shoppen.
På web-shoppen kan du vælge peberfrugt og chilier efter styrke inspireret af den Nye Nordiske Skal. Vi har chilier til enhver smag f.eks. der er milde der f.eks. er skønne til snack eller stuffer. Foretrækker du chilier med lidt mere spark i, så er det måske sorter med mellem styrke, du kunne være interesseret i. Er det de stærke eller de ekstrem stærke, som du vil dyrke, har vi også flere i den kategori.
På shoppen vil du under langt de fleste sorter kunne finder yderligere information om sorten f.eks. Scoville, anvendelse, smag, styrke, ydeevne, og voksested
Klik her – for at komme direkte til udvalget af peberfrugt og chilier på web-shoppen
Opdateret 6.3.2025
0 kommentarer