Højde/sokkel – fundament


Fundament og sokkel til drivhuset er ofte et punkt, som vi vil anbefale at der bruges tid på at overveje.

Når vi synes det et et punkt der virkelig kalder på grundige overvejelser skyldes det vores egne oplevelser og erfaringer.

I vores ene drivhus har vi ikke sokkel på, og dengang vi opsatte det,  tænkte vi ikke så meget på frihøjden. Det andet drivhus, har vi monteret sokkel på, og der er en langt bedre frihøjde. Men hvad betyder alt det her med frihøjde.

Ja, rent praktisk, så betyder det noget for den, der skal have sin gang derinde, om man kan stå oprejst!

Det er enormt vigtigt, at man kan bevæge sig frit rundt – det er i længden en uholdbar arbejdsposition, at skulle krumme sig sammen.

Frihøjden har også betydning for hvor høje dine planter kan vokse sig, og hvad du iøvrigt gerne vil bruge pladsen til.

Endelig skal du være opmærksom på, hvordan din sokkel evt. skal funderes, om der skal graves ud, støbes – og mures, eller om det er en ramme der f.eks. blot kan sættes ovenpå et fast og stabil underlag, f.eks. fliseterrasse.

Højden på soklen er også et punkt du skal tage stilling til. Sætter du drivhuset f.eks. på en halvmur – giver det sine fordele og ulemper – det samme gælder, hvis du vælger en lav sokkel.

Vælger du at bruge sokkel, så er der mange muligheder. Du kan vælge at bruge et træskelet, støbe et fundament og sokkel eller vælge en sokke, der passer til dit drivhus, og som ofte er i galvaniseret stålprofil.

Før du beslutter dig, anbefaler vi dig at tage en snak med dit forsikringsselskab og høre hvilke krav de har til fundament og sokkel, hvis drivhuset skal forsikres og kan erstattes ved. evt. skader efter storm.

(Opdateret 9.3.2024)

The Dwarf Tomato Project

Vidste du at der er tomatsorter som ikke bliver så høje, og som ikke nødvendigvis behøver at få fjernet sideskud?

Fascination: Tomatplanter der udvikler sig anderledes

Fascination: Naturens uforudsigelighed At dyrke egne tomater er en berigende oplevelse, der kan byde på uventede og inspirerende øjeblikke. Selv de mest erfarne tomatdyrkere kan fra tid til anden blive overraskede og fascinerede, når deres tomatplanter udvikler sig på...

Tomater der hænger/visner selvom de vandes

Sommetider kan man opleve, at der er en eller flere tomatplanter, der hænger eller ligefrem visner, selvom de er blevet vandet eller det har regnet. Årsagerne kan være flere, herunder temperatur, utilstrækkeligt rodnet, for tidlig udplantning, dyrkningsforhold og...

Tomater og smag

Tomater smager da af - tomat... eller gør de? I takt med at udvalget af tomater er blevet større i de danske supermarkeder, og der er kommet flere og flere spændende tomatsorter på markedet, er der også kommet en større variation i, hvordan tomater smager. Smagen af...

Hvorfor er der så få tomater på mine planter

Tomatsæsonen i år er meget anderledes end tidligere år. Juni blev varm, lækker og solrig, og ligesom vi håbede, at det skulle vare ved, så skiftede vejret markant hurtigt, og juli har været ekstremt våd, kold og blæsende. Den går ifølge DMI over i historien som at...

Tomater der ikke modner

Jeg ved, hvor frustrerende det kan være at se tomatplanter trives, men tomaterne forbliver grønne og nægter at modne. Vi glæder os alle til at nyde vores hjemmedyrkede, saftige tomater, men nogle gange spiller vejrforhold og andre faktorer os et puds. 1️⃣...

Sådan høster og gemmer du frø af dine tomater

Tomatsæsonen er godt i gang, og hos os betyder det, at der er mange tomatsorter, der skal smages og bedømmes – og så skal der tages frø af de bedste tomatsorter, eller sorter, som vi ønsker at dyrke igen. Det er nemt og hyggeligt at klargøre tomatfrø og kræver ingen...

0 kommentarer

Indsend en kommentar