Dyrkning af grøntsager i potter: Vores 2023 projekt

– kan også anvendes steder, der kan være problematiske at dyrke
Brix-måling af tomater | Tomatdatabasen.dk

I år skal vi prøve noget vi ikke har gjort før, nemlig at dyrke grøntsager og krydderurter i Root Pouch.

Vi har rigtig gode erfaringer med at dyrke både chilier, tomater og citrus-planter i Root Pouch, og nu er turen kommet til grøntsager. Hvorfor ikke i højbed tænker du måske.

Årsagen er, at vi har en lille bitte have hvor vi kun akkurat har plads til chilier og tomater. Ved at dyrke grøntsager i Root Pouch, så håber vi, at kunne placere dem rundt omkring på ledig plads, i staudebede, ved hækken, eller andre steder, hvor vi kunne udnytte overskydende plads, steder  som ellers normalt vil være for små eller uegnet til at etablere et decideret bed.

Brix-måling af tomater | Tomatdatabasen.dk

For os gælder det om at udnytte vores begrænsede plads så optimalt som muligt. Det betyder at vi kan være meget fleksible og sætte grøntsagerne/krydderurterne rundt om i haven, hvor det nu passer i år. Vi kan dyrke gulerødder på trapperne til vores hus, eller ærter op af stolpen til vores carport og bønner ved vores skur.

Potterne her, tænker jeg, er lige så velegnede til at dyrke f.eks. kartofler i – når kartoflerne skal høstes, er det bare at tømme posen! Det er da smart!

Du kan følge med i vores potte-have på bloggen, i løbet af sæsonen.

Root Pouch er også et super velegnet valg til dig som gerne vi dyrke steder som måske kan være lidt udfordrende – det kan være steder ud til kysten, eller sommerhusgrund der er enten meget tung eller sandet. Eller steder hvor der ikke kan dyrkes i jorden eller hvor der er mulighed for at etablere bede – f.eks. fredet jord, eller måske i en gård i et lejlighedskompleks, eller drivhus med flisebund.

Når sæsonen er forbi, så kan potterne tømmes, rengøres, foldes sammen og pakkes væk til næste sæson. Lettere bliver det næsten ikke. Fotoet her er fra vores vægdrivhus, hvor vi sidste år dyrkede tomater i Root-Pouch, – vi havde Root Pouch stående alle steder, på en gammel solvvogn, havebord, trappen til drivhuset.

Måske du har lyst til også at prøve? – Få en Root Pouch med i din bestilling? Læs mere i vores marts nyhedsbrev

The Dwarf Tomato Project

Vidste du at der er tomatsorter som ikke bliver så høje, og som ikke nødvendigvis behøver at få fjernet sideskud?

Fascination: Tomatplanter der udvikler sig anderledes

Fascination: Naturens uforudsigelighed At dyrke egne tomater er en berigende oplevelse, der kan byde på uventede og inspirerende øjeblikke. Selv de mest erfarne tomatdyrkere kan fra tid til anden blive overraskede og fascinerede, når deres tomatplanter udvikler sig på...

Tomater der hænger/visner selvom de vandes

Sommetider kan man opleve, at der er en eller flere tomatplanter, der hænger eller ligefrem visner, selvom de er blevet vandet eller det har regnet. Årsagerne kan være flere, herunder temperatur, utilstrækkeligt rodnet, for tidlig udplantning, dyrkningsforhold og...

Tomater og smag

Tomater smager da af - tomat... eller gør de? I takt med at udvalget af tomater er blevet større i de danske supermarkeder, og der er kommet flere og flere spændende tomatsorter på markedet, er der også kommet en større variation i, hvordan tomater smager. Smagen af...

Hvorfor er der så få tomater på mine planter

Tomatsæsonen i år er meget anderledes end tidligere år. Juni blev varm, lækker og solrig, og ligesom vi håbede, at det skulle vare ved, så skiftede vejret markant hurtigt, og juli har været ekstremt våd, kold og blæsende. Den går ifølge DMI over i historien som at...

Tomater der ikke modner

Jeg ved, hvor frustrerende det kan være at se tomatplanter trives, men tomaterne forbliver grønne og nægter at modne. Vi glæder os alle til at nyde vores hjemmedyrkede, saftige tomater, men nogle gange spiller vejrforhold og andre faktorer os et puds. 1️⃣...

Sådan høster og gemmer du frø af dine tomater

Tomatsæsonen er godt i gang, og hos os betyder det, at der er mange tomatsorter, der skal smages og bedømmes – og så skal der tages frø af de bedste tomatsorter, eller sorter, som vi ønsker at dyrke igen. Det er nemt og hyggeligt at klargøre tomatfrø og kræver ingen...

0 kommentarer

Indsend en kommentar