Selvom marts i høj grad er præget af forspring af tomater, så er det ved at være på høje tid at få de sidste chili/peberfrugtsorter i gang. Vores erfaring er, at man godt kan nå at forspire chilier i marts, men ikke ret meget senere, hvis man skal nå at få en fornuftig høst inden efteråret sætter ind.
Vi forspirer i flere etaper. De første blev sat over i december, og de sidste her i marts. Flere af sorterne har vi, fordi de er virkelig kønne og dekorative. Vi dyrker dem som stueplanter og bruger fortrinsvis chilifrugterne til pulver. Andre sorter har vi udvalgt for deres spisemæssige kvaliteter, og det er også sorter som vi er begyndt at overvintre. Så kan vi være selvforsynende med chilier vi kan komme på grillen, bruge i salat, som snack eller fylde med ost.
Om du er til milde chilier du kan bruge til salat eller snack, eller du foretrækker nogle der har mere smæk på varmen, eller dyrker chilier for deres skønhed eller måske har en “Chili-Klaus” gemt i maven, og ikke kan få chiiierne stærke nok, så gør vi os umage med, at have chilifrø i alle kategorier på web-shoppen.
På web-shoppen har vi netop opdateret beskrivelserne på chili-sorterne, ligesom det nu også er muligt at finde sorter ud fra styrke/varme f.eks. der er milde, eller sorter der er milde til hotte– eller måske du er til de meget varme/stærke med en høj SHU, de spicy- til very hotte chilier. Foretrækker du chilier af en bestemt type, kan du også vælge kun af se dem, f.eks. kan du her se sorter af typen C. Chinense, C. Baccatum, C. Annum
På shoppen vil du under langt de fleste sorter kunne finder yderligere information om sorten f.eks. Scoville, anvendelse, smag, styrke, ydeevne, og voksested
Klik her – for at komme direkte til chilikategorien på web-shoppen
0 kommentarer