Det kan du så og forspire i april

Grøntsager og krydderurter du kan forspire eller så i april

Såkalender - April - Det kan du så og forspire i april

April er en rigtig skøn måned at så og forspire i. Dagene er blevet længere, det begynder så småt at blive lunere og selvom der stadig er risiko for nattefrost, er det ikke så hyppigt mere.

De lysere dage gør det muligt at begynde at forspire tomater uden vækstlys. April er også et godt tidspunkt at begynde at forspire de tomatsorter du skal dyrke på friland. Snack peberfrugt kan du også stadig nå at forspire.

Her finder du alt hvad du skal bruge til at forspire tomater og andre skønne grøntsager og krydderurter

Det er et væld af andre og skønne afgrøder du vælge f.eks. Spinat, Tatsoi, Bladbeder, Feldsalat som du kan foto af herunder

– og mange, mange flere.

Bladgrøntsager

  1. Salat
  2. Rød havesyre, som måske også er i kategorien krydderurt
  3. Spinat

 Holder du af de alsidige, smukke kål, med brede anvendelsesmuligheder, kan du f.eks. vælge

Også

Rodfrugter

kan såes i april f.eks. 

  1. Gulerødder  
  2. Rødbeder

– og i alle mulige spændende farver,  former og størrelser

Andre spændende og lækre grøntsager du kan så i april

Og der er endnu flere skønne ting du kan forspire/så – blandt andet

Ærter, agurker, jungleagurk, squash, græskar og kalabas, okra, aubergine, forårsløg, bønner, radiser, stevia-sukkerplante, løg og en masse skønne krydderurter heriblandt basilikum.

Har du drivhus, orangeri, udestue eller et andet sted hvor der er plads til at dyrke lidt mere eksotiske og varmeelskende afgrøder, kan det være at du har lyst til at dyrke f.eks. Mini vandmelon,  og den anderledes Stangbønne “Black Seeded”.

Brug såkalenderen – se hvad du kan dyrke året rundt

For at gøre det lettere for dig, at finde ud af hvad du kan dyrke og hvornår, kan du nu på shoppen, under grøntsagsfrø, vælge den måned, der er aktuel for dig, og se de sorter der kan såes/forspires netop nu. 

Her får du en samlet oversigt hvilke sorter vi har på webshoppen, som du kan så og forspire i april

Vi håber, det kan give inspiration, overblik og hjælpe til at planlægge årets gang i haven.

Er der sorter du savner i vores webshop, så skriv endelig til os, så vi kan få det skrevet på listen, til næste gang vi bestiller frø.

Klik her for at se hvad du kan så og forspire de næste to måneder

Maj
Juni 

The Dwarf Tomato Project

Vidste du at der er tomatsorter som ikke bliver så høje, og som ikke nødvendigvis behøver at få fjernet sideskud?

Fascination: Tomatplanter der udvikler sig anderledes

Fascination: Naturens uforudsigelighed At dyrke egne tomater er en berigende oplevelse, der kan byde på uventede og inspirerende øjeblikke. Selv de mest erfarne tomatdyrkere kan fra tid til anden blive overraskede og fascinerede, når deres tomatplanter udvikler sig på...

Tomater der hænger/visner selvom de vandes

Sommetider kan man opleve, at der er en eller flere tomatplanter, der hænger eller ligefrem visner, selvom de er blevet vandet eller det har regnet. Årsagerne kan være flere, herunder temperatur, utilstrækkeligt rodnet, for tidlig udplantning, dyrkningsforhold og...

Tomater og smag

Tomater smager da af - tomat... eller gør de? I takt med at udvalget af tomater er blevet større i de danske supermarkeder, og der er kommet flere og flere spændende tomatsorter på markedet, er der også kommet en større variation i, hvordan tomater smager. Smagen af...

Hvorfor er der så få tomater på mine planter

Tomatsæsonen i år er meget anderledes end tidligere år. Juni blev varm, lækker og solrig, og ligesom vi håbede, at det skulle vare ved, så skiftede vejret markant hurtigt, og juli har været ekstremt våd, kold og blæsende. Den går ifølge DMI over i historien som at...

Tomater der ikke modner

Jeg ved, hvor frustrerende det kan være at se tomatplanter trives, men tomaterne forbliver grønne og nægter at modne. Vi glæder os alle til at nyde vores hjemmedyrkede, saftige tomater, men nogle gange spiller vejrforhold og andre faktorer os et puds. 1️⃣...

Sådan høster og gemmer du frø af dine tomater

Tomatsæsonen er godt i gang, og hos os betyder det, at der er mange tomatsorter, der skal smages og bedømmes – og så skal der tages frø af de bedste tomatsorter, eller sorter, som vi ønsker at dyrke igen. Det er nemt og hyggeligt at klargøre tomatfrø og kræver ingen...

0 kommentarer

Indsend en kommentar