Det kan du så og forspire i april

Grøntsager og krydderurter du kan forspire eller så i april

Såkalender - April - Det kan du så og forspire i april

April er en rigtig skøn måned at så og forspire i. Dagene er blevet længere, det begynder så småt at blive lunere og selvom der stadig er risiko for nattefrost, er det ikke så hyppigt mere.

De lysere dage gør det muligt at begynde at forspire tomater uden vækstlys. April er også et godt tidspunkt at begynde at forspire de tomatsorter du skal dyrke på friland. Snack peberfrugt kan du også stadig nå at forspire.

Her finder du alt hvad du skal bruge til at forspire tomater og andre skønne grøntsager og krydderurter

Det er et væld af andre og skønne afgrøder du vælge f.eks. Spinat, Tatsoi, Bladbeder, Feldsalat som du kan foto af herunder

– og mange, mange flere.

Bladgrøntsager

  1. Salat
  2. Rød havesyre, som måske også er i kategorien krydderurt
  3. Spinat

 Holder du af de alsidige, smukke kål, med brede anvendelsesmuligheder, kan du f.eks. vælge

Også

Rodfrugter

kan såes i april f.eks. 

  1. Gulerødder  
  2. Rødbeder

– og i alle mulige spændende farver,  former og størrelser

Andre spændende og lækre grøntsager du kan så i april

Og der er endnu flere skønne ting du kan forspire/så – blandt andet

Ærter, agurker, jungleagurk, squash, græskar og kalabas, okra, aubergine, forårsløg, bønner, radiser, stevia-sukkerplante, løg og en masse skønne krydderurter heriblandt basilikum.

Har du drivhus, orangeri, udestue eller et andet sted hvor der er plads til at dyrke lidt mere eksotiske og varmeelskende afgrøder, kan det være at du har lyst til at dyrke f.eks. Mini vandmelon,  og den anderledes Stangbønne “Black Seeded”.

Brug såkalenderen – se hvad du kan dyrke året rundt

For at gøre det lettere for dig, at finde ud af hvad du kan dyrke og hvornår, kan du nu på shoppen, under grøntsagsfrø, vælge den måned, der er aktuel for dig, og se de sorter der kan såes/forspires netop nu. 

Her får du en samlet oversigt hvilke sorter vi har på webshoppen, som du kan så og forspire i april

Vi håber, det kan give inspiration, overblik og hjælpe til at planlægge årets gang i haven.

Er der sorter du savner i vores webshop, så skriv endelig til os, så vi kan få det skrevet på listen, til næste gang vi bestiller frø.

Klik her for at se hvad du kan så og forspire de næste to måneder

Maj
Juni 

SE OGSÅ DISSE INDLÆG

C.annum |chilier| Køb frø hos Tomatdatabasen.dk

Capsicum annuum

Iflg. litteraturen bliver chilier inddelt i forskellige grupper. Hver gruppe har sine karakteristika, blandt andet størrelse, varme/styrke og farve på blomsterne. Herunder får du et hurtigt overblik over C. Annum. Klik på navnene  for at læse om de øvrige grupper. C....
Vækstmedier |Grodan|Eazyplugs|Biobriketter|Tomatdatabasen.dk

Valg af dyrknings-/vækstmedier

Når du skal igang med at forspire, skal du ikke blot vælge hvilke sorter du skal have, men du skal også beslutte dig for, hvad dine frø skal spire og vokse i. Her er der meget at vælge imellem. Vi har efterhånden testet en hel del, og fundet ud af, hvad der fungerer...
Vælg tomatsorter efter smag

Vælg tomatsorter efter smag

Tomater er en af de mest populære grøntsager i verden, og det er der god grund til. De kommer i en bred vifte af former, størrelser, farver og smag. Med så mange valgmuligheder, kan det være svært at beslutte, hvilke tomater der passer til dig. Forskellige sorter af...
Få hjælp til udvælgelse af tomatsorter

Er du ny tomatdyrker?

Det kan være ret overvældende og uoverskueligt, at finde ud af, hvilke sorter man skal dyrke,  især hvis man skal i gang med at dyrke tomater for første gang, Det er faktisk slet ikke nogen let opgave. at vælge tomatsorter. Vælg tomatsorter efter voksestedDu kan...

Det kan du så i juli

I juni har det stort set været umuligt at så noget som helst udenfor i frilandsbedene, da det våde og kolde vejr, har reduceret spiring og vækst af de skønne grøntsager vi har sået. Hvis ikke frøene rådnede, så gjorde sneglene det af med meget. Vi satser på at vejret...

Plantelys – hvad koster det?

Vi er godt i gang med at forspire chiliplanter og et par enkelte tomatsorter. Med de meget høje og varierende elpriser, har vi været tilbageholdende med at tænde for plantelyset, selvom planterne faktisk har brug for det. Vi er, ligesom mange andre danskere, opmærksom...

0 kommentarer

Indsend en kommentar