DRIVHUS – gavl/vægmodel

Hvorfor væg/gavl model

Der kan være mange gode årsager til at vælge et drivhus – som væg/gavl model, dvs. at det er monteret op af en form for fast væg. Ligesom du kan se det her.

En væg/gavl model, kan også være det rette at sætte op f.eks. ved  en garage, skur, side eller gavl af hus, eller måske på en altan.

Vores første drivhus var monteret op til garagen og mod plankeværk. Og vores nyeste drivhus, som er et vægdrivhus, har vi placeret op af vores husgavl.

Hvorfor har vi denne gang har valgt et vægdrivhus og ikke fritstående?

Hvorfor har vi valgt et vægdrivhus og ikke et fritstående?

Først og fremmest skyldes det, at vi længe har ønsket et drivhus, på siden af vores hus, hvor der ikke er så meget plads, men hvor der til gengæld er virkelig god sol, og masser af læ.

Før vi købte vægdrivhuset, brugte vi et par år, på at teste placeringen. Først med et popup drivhus hvor vi dyrkede chilier, og dernæst højbed med tomater. Lige på dette sted, fungerer det så godt at dyrke både tomater og chilier.

Valget faldt på et væg-/galv drivhus, da vi ikke kunne finde et fristående drivhus, der havde de mål, som vi ønskede.

Dernæst havde vi ønske om at bruge mindst mulig plads, og ville gerne have et så stort indgangs/åbningsparti som muligt – og åbning placeret på siden og ikke i den ene ende, så vi tog mindst mulig plads fra vores køkkenhave.

Fordele ved et vægdrivhus
For os, så er fordelene ved et vægdrivhus, at vi først og fremmest kan udnytte en meget varm og solrig plads i haven, hvor der ikke er plads til et fritstående drivhus.

I løbet af dagen varmes husmuren ganske meget op, og afgives i løbet af aften og nattetimerne og bidrager til at holde temperaturen oppe i drivhuset.

Med placering op af en væg – her vores gavl, så står det godt beskyttet mod blæst.


Ulemper ved et vægdrivhus

Plads – eller mangel på samme til både at dyrke i og opholde sig i, kan være en ulempe når der vælges væg-/gavl drivhus.

Men det afhænger rigtig meget af hvilken type og model der vælges. Idag kan der fås vægdrivhuse der arealmæssigt matcher næsten ethvert fritstående drivhus.

Tag på drivhusbesøg -og lav en checkliste

Inden vi købte vores vægdrivhus, var vi på besøg hos Jan, som også har et vægdrivhus, og hørte om hans erfaringer og se på deres valg af materiale og udnyttelse. Det gav os god viden, indsigt og inspiration til vores videre overvejelser og proces.

Dernæst begyndte vi at kigge på modeller i forhold til størrelse, men også i forhold til vores checkliste vedr. materialevalg, overflade og sokkel.

Overvejer du at anskaffe dig drivhus, kan det være du har lyst til at læse vores andre artikler om emnet her på bloggen

Rigtig god læselyst

(opdateret 11.3.2024)

SE OGSÅ DISSE INDLÆG

Vælg tomatsorter efter anvendelse

Vælg tomatsorter efter anvendelse

Når du dyrker tomater, kan det være en fordel at skelne til, hvad du skal bruge dem til. Nogen tomatsorter er mest velegnet til salat og skiver, og andre er formidable til at bruge til sauce og henkogning. Nogen sorter er mindre velegnet til at spise rå, men kommer...
C.annum |chilier| Køb frø hos Tomatdatabasen.dk

Capsicum annuum

Iflg. litteraturen bliver chilier inddelt i forskellige grupper. Hver gruppe har sine karakteristika, blandt andet størrelse, varme/styrke og farve på blomsterne. Herunder får du et hurtigt overblik over C. Annum. Klik på navnene  for at læse om de øvrige grupper. C....

Root Pouch – growbags: Vores erfaringer

Har du hørt om Root Pouch - growbags? I denne artikel, fortæller vi om vores erfaringer med Root Pouch, og giver svar på nogle af de mange spørgsmål vi har fået. Se vores udvalg af Root Pouch på shoppen Som du måske allerede ved, dyrker vi et stort antal tomat- og...
Få hjælp til udvælgelse af tomatsorter

Er du ny tomatdyrker?

Det kan være ret overvældende og uoverskueligt, at finde ud af, hvilke sorter man skal dyrke,  især hvis man skal i gang med at dyrke tomater for første gang, Det er faktisk slet ikke nogen let opgave. at vælge tomatsorter. Vælg tomatsorter efter voksestedDu kan...
Capsicum frutescens |chilifrø|Køb dine chilifrø hos Tomatdatabasen.dk

Capsicum frutescens

Iflg. litteraturen bliver chilier inddelt i forskellige grupper. Hver gruppe har sine karakteristika, blandt andet størrelse, varme/styrke og farve på blomsterne. Herunder får du et hurtigt overblik over Capsicum frutescens. Klik på navnene  for at læse om de øvrige...

Fjernelse af blade på tomatplanterne

Der er mange meninger om man skal fjerne grønne friske blade på tomatplanterne eller ej - og også hvordan, hvor meget og hvornår og hvor. I dette blogindlæg ser vi nærmer på emnet, hvad der skrives i litteraturen og vores erfaringer.  Vi berører her følgende emner:...

0 kommentarer

Indsend en kommentar