Når årets tomatsorter skal udvælges, er det en god ide at vælge sorter, som kan trives på det sted, hvor man tænker den skal dyrkes.  Nogen sorter trives bedst i drivhus, hvor andre sorter trives bedst på friland og en del sorter kan dyrkes begge steder.

Dernæst, er det en god ide, at vælge sorter som passer i størrelsen til det sted, de skal dyrkes.

Skal det være i vindueskarmen, er det ikke så praktisk med en plante der bliver flere meter høj.

Skal planten vokse i drivhuset, er det måske heller ikke så praktisk, at den bliver for voldsom stor og næsten en lille busk.

Vil du dyrke tomater i hængeampel, er det sorter, der har en hængende vækst, du nok er interesseret i.

Herunder bliver du guidet, til at finde sorter der passer til det sted du gerne vil dyrke dem.

Klik på det foto, som passer til det ønskede voksested – herfra bliver du guidet videre.

Tomatsorter der er velegnet til at dyrke i drivhus
Tomatsorter der er velegnet til at dyrke på friland
Tomatsorter der er velegnet til at dyrke i vindueskarm
Tomatsorter der er velegnet til at dyrke steder de kan hænge ned

 Du kan også bruge den ‘Udvidet søgning’ til venstre i billedet på webshoppen, og kombinere forskellige valg, og se hvilke tomatsorter der matcher det.

 

Søg efter de rette tomatsorter med kombineret søgning

 

Vil du vide mere om, hvornår du kan gå igang med at forspire, så læs med her.

Overvejer du at bruge plantelys, er du måske interesseret i vores artikel ‘Plantelys- hvor meget koster det i strøm’

The Dwarf Tomato Project

Vidste du at der er tomatsorter som ikke bliver så høje, og som ikke nødvendigvis behøver at få fjernet sideskud?

Fascination: Tomatplanter der udvikler sig anderledes

Fascination: Naturens uforudsigelighed At dyrke egne tomater er en berigende oplevelse, der kan byde på uventede og inspirerende øjeblikke. Selv de mest erfarne tomatdyrkere kan fra tid til anden blive overraskede og fascinerede, når deres tomatplanter udvikler sig på...

Tomater der hænger/visner selvom de vandes

Sommetider kan man opleve, at der er en eller flere tomatplanter, der hænger eller ligefrem visner, selvom de er blevet vandet eller det har regnet. Årsagerne kan være flere, herunder temperatur, utilstrækkeligt rodnet, for tidlig udplantning, dyrkningsforhold og...

Tomater og smag

Tomater smager da af - tomat... eller gør de? I takt med at udvalget af tomater er blevet større i de danske supermarkeder, og der er kommet flere og flere spændende tomatsorter på markedet, er der også kommet en større variation i, hvordan tomater smager. Smagen af...

Hvorfor er der så få tomater på mine planter

Tomatsæsonen i år er meget anderledes end tidligere år. Juni blev varm, lækker og solrig, og ligesom vi håbede, at det skulle vare ved, så skiftede vejret markant hurtigt, og juli har været ekstremt våd, kold og blæsende. Den går ifølge DMI over i historien som at...

Tomater der ikke modner

Jeg ved, hvor frustrerende det kan være at se tomatplanter trives, men tomaterne forbliver grønne og nægter at modne. Vi glæder os alle til at nyde vores hjemmedyrkede, saftige tomater, men nogle gange spiller vejrforhold og andre faktorer os et puds. 1️⃣...

Sådan høster og gemmer du frø af dine tomater

Tomatsæsonen er godt i gang, og hos os betyder det, at der er mange tomatsorter, der skal smages og bedømmes – og så skal der tages frø af de bedste tomatsorter, eller sorter, som vi ønsker at dyrke igen. Det er nemt og hyggeligt at klargøre tomatfrø og kræver ingen...

0 kommentarer

Indsend en kommentar