Det kan du så i juli

I juni har det stort set været umuligt at så noget som helst udenfor i frilandsbedene, da det våde og kolde vejr, har reduceret spiring og vækst af de skønne grøntsager vi har sået.

Hvis ikke frøene rådnede, så gjorde sneglene det af med meget.

Vi satser på at vejret skifter til det bedre, for der er så mange skønne grøntsagsfrø som vi glæder os til at så og dyrke her i juli blandt andet salat, kål, beder (bladbede, rødbede), gulerødder og basilikum.

Sidste år havde vi bladbeder, og jeg er blevet ret pjattet med dem, ikke mindst den smukke “Peppermint” som udover at være en meget hurtigtvoksende sort, også udmærker sig ved at både blade og stængler kan spises, og på næsten alle stadier dvs. både små blade og de store blade. På friland skal vi også igen have ‘Scarlet‘ – som er en rød grønkål.

Gulerod - Purple Sun - Rodfrugt - Grøntsagsfrø

I år har vi etableret flere nye grøntsagsbede og glæder os til at prøve nye sorter, hvoraf en række netop kan såes på friland her i juli, blandt andet gulerødder, kål, salat og meget mere.

Har du også tomme pladser i dine bede, så er der al mulig grund til at udnytte jorden og dyrke nogen af de mange fantastiske afgrøder, du kan så her i juli.  Se hele oversigten her.

SE OGSÅ DISSE INDLÆG

Marts –  sidste udkald for at forspire chilier

Selvom marts i høj grad er præget af forspring af tomater, så er det ved at være på høje tid at få de sidste chili/peberfrugtsorter i gang. Vores erfaring er, at man godt kan nå at forspire chilier i marts, men ikke ret meget senere, hvis man skal nå at få en...
Test af vækstmedier |Tomatdatabasen.dk

Test: Sphagnumfri tomatdyrkning

Spaghnum og især plantesække og så- og priklejord hvor der anvendes sphagnum er ofte et område der er til diskussion, ikke mindst grundet den belastning udvinding siges at have på naturen. Spaghnum anvendes i stor grad i et væld af vækstmedier, og andre produkter,...
Vanding i drivhus - drypvanding

Vores vandingsstrategi – 2024

Forkert vanding er en af de mest almindelige fejl i tomatdyrkning. Utilstrækkelig vanding kan føre til visne planter og dårlig frugtdannelse, mens overvanding kan forårsage blandt andet visnesyge.  Ofte bliver vi spurgt, hvor meget og  hvor ofte der skal vandes. Der...
Vækstmedier |Grodan|Eazyplugs|Biobriketter|Tomatdatabasen.dk

Valg af dyrknings-/vækstmedier

Når du skal igang med at forspire, skal du ikke blot vælge hvilke sorter du skal have, men du skal også beslutte dig for, hvad dine frø skal spire og vokse i. Her er der meget at vælge imellem. Vi har efterhånden testet en hel del, og fundet ud af, hvad der fungerer...

Grodan cubes

Grodan cubes er et vækstmedie, som vi er blevet særdeles glade for at bruge. Vi har testet forskellige stenuldsprodukter et par år, og i 2022, testede vi de små Grodan cubes. Herunder kan du læse om de fordele og ulemper, som vi har erfaret. Længere nede, viser vi...
Root Pouch | Potte tomater | Potte have | Find Root Pouch på Tomatdatabasen.dk

Dyrkning af grøntsager i potter: Vores 2023 projekt

I år skal vi prøve noget vi ikke har gjort før, nemlig at dyrke grøntsager og krydderurter i Root Pouch. Vi har rigtig gode erfaringer med at dyrke både chilier, tomater og citrus-planter i Root Pouch, og nu er turen kommet til grøntsager. Hvorfor ikke i højbed tænker...

0 kommentarer

Indsend en kommentar